AKTUELNOSTI REGION 

TEROR MAFIJAŠKOG REŽIMA NAD BIVŠIM BORCIMA

Općinski sud u Ljubuškom presudio je niz novčanih kazni pripadnicima Udruge “Zaboravljeni branitelji”, koji su posljednjih godina, u znak prosvjeda, znali blokirati Granični prijelaz Bijača, obližnju dionicu autoceste te prosvjedovati na slične načine na području općine Ljubuški.

 

Osuđeno je deset bivših branitelja, osam je dobilo novčanu kaznu od 800 KM, a dvojica zbog lošijega materijalnoga stanja nižu kaznu od 700 KM.

Kažnjeni smo samo zbog blokiranja Bijače, i to za jedno blokiranje, dan nakon što smo spriječili Čoviću dolazak u Ljubuški. Tad je privedeno nas deset i sad nas kažnjavaju, a dolje bilo preko 200 ljudi. Na sudu su prikazivali video zapise policije i netko je pažljivo brojao sve naše blokade, kažu da ih ima još 16, kazao je Krešo Vujević iz Udruge “Zaboravljeni branitelji”.

Kao su kazali, ove kazne ih neće spriječiti i dalje tražiti svoja prava i upozoravati javnost o pravima ove populacije.

Na suđenju u Tuzli samo ukor

Istovremeno, zbog blokade petlje Šićki brod 3. ožujka ove godine, desetorici boraca iz Tuzlanskog kantona danas je održano suđenje na Općinskom sudu u Tuzli. Presuda je bila ukor i svi su oslobođeni plaćanja sudskih troškova.

Kada nas je sudinica pitala jesmo li krivi, rekli smo da jesmo. Krivi smo zato što smo 1992. branili ovu državu, a nismo znali da će biti ovakva. Krivi smo što tražimo istinu i pravdu, a ako je grijeh što to tražimo, spremni smo snositi odgovornost, kazao je Damir Džafo, razvojačeni borac.

Related posts

Leave a Comment