AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

SVJEDOK “OPASAN” PO REŽIM ŽELI DA BUDE IZRUČEN

Nenad Radinković, koji je osuđen na četiri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Nikola Đurović 2011. godine, izjasnio se da želi da bude izručen Bosni i Hercegovini.

 

Iako ne navodi razloge, sumnjivo je to što Radinković već zna i na koji način će služiti kaznu, pola u Sarajevu – pola u Banjaluci. Sve je to, kako saznaje BN televizija, rekao u jednom razgovoru u ekstradicionom pritvoru u Belgiji.

Nenad Radinković, koji je trenutno u ekstradicionom pritvoru u Belgiji, želi da se vrati u Republiku Srpsku, saznaje BN televizija.

Želi ili mora – nije precizirao. Radinković, koji je osuđen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Nikola Đurović 2011. godine u Banjaluci, čeka izručenje BIH i čak zna na koji način će služiti kaznu – pola u Sarajevu, pola u Banjaluci. To je sve priznao, kako tvrde naši izvori, u jednom razgovoru u pritvoru u Belgiji.

Kako uopšte Radinković zna kao neko ko je osuđen na četiri godine zatvora kako će odslužiti kaznu, nije rekao. Zanimljivo je da je Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike Srpske, neposredno nakon njegovog hapšenja, bila u posjeti Belgiji sedam dana.

Iz Ministarstva pravde BiH su nam potvrdili da im se niko nije obraćao nakon njihovog zahtjeva za izručenje Radinkovića Bosni i Hercegovini.

“Molba za ekstradiciju navedenog lica sa potrebnom dokumentacijom je podnesna 11.07.2018.g. O podnesenoj molbi još nismo zaprimili nikakvo obavještenje od nadležnih organa Kraljevine Belgije, koji odlučuju o predmetnoj ekstradiciji”, navode iz Ministarstva pravde BiH.

Nenad Radinković je uzeo rumunskog advokata, i kako saznajemo, samo čeka izručenje.

Radinković je, prema našim saznanjima, priznao da automobil koji je bio smrtonosan za pokojnog Đurovića, uopšte nije bio vještačen kao da ni njegov DNK nije izuzet, a samim tim kompletno vještačenje nije validno.

Radinković je u novembru 2012. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Đurović.

Roditelji od tada tvrde da je Radinković podmetnut kao vozač. Kažu da je direktni krivac za smrt njihovog sina bivši ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo i još jedan visoki funkcioner SNSD i RS.

Cijeli slučaj je, prema istim tvrdnjama, zataškan u samom vrhu MUP-a Republike Srpske.

Radinković je navodno bio uhapšen u aprilu 2013. godine u Francuskoj zbpog šverca oružjem. Navodno je odslužio pet godina od kaznenih osam. Nakon toga se naprasno hapsi u Bosanskom Petrovcu, pa odlazi u Beograd.

Prema saznanjima BN televizije, htio se vratiti u Francusku iako je znao da će ga odmah uhapsiti u Belgiji zbog međunarodne potjernice na šta je i bio upozoren na beogradskom aerodromu.

U zapisniku sa mjesta kobne nesreće 2011. godine navedeno je da je pronađen trag crvene boje koji asocira na krv i koji se nalazi na plavoj tkanini. Radinković je bio obučen u bijelo, što znači da to nije bio on. Roditelji nastralog Nikole tvrde i kako se Nenad Radinković na mjestu nesreće pojavio poslije petnaestak minuta i da nije imao ni ogrebotine. Nakon presude 2012. godine Nenad Radinković je nestao iz RS i BiH.

BN TV

Related posts

Leave a Comment