AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Svi su padali na tvoja lažna obećanja ali mene nećeš prevariti

Na startu izborne kampanje, Dodik u raspravi s Dragićevićem…

 

Kandidati vladajuće koalicije (SNSD-DNS-SP) za predsednika RS i srpskog člana Predsedništva BiH Željka Cvijanović i Milorad Dodik lepljenjem plakata kod Palate republike počeli su kampanju za predstojeće opšte izbore. Preko puta Dodika i Cvijanovićeve stajao je otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, koji je uzviknuo da će sve biti otkriveno.

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, danas je centrom Banjaluke prošetao sam – noseći papir na kojem je pisalo ”Ko je ubio Davida Dragičevića”. Dodik i kandidatkinja za predsednicu Republike Srpske Željka Cvijanović zajedno su danas zalepili prve predizborne plakate u Banjaluci.

S natpisom “Ko je ubio Davida Dragičevića” Davor je stajao u blizini funkcionera SNSD-a, a potom mu je prišao Milorad Dodik, koji je rekao da niko iz SNSD-a ne sprečava da se otkrije istina i niti je u svemu što se dešavalo u tom slučaju učestvovao. Nabrojao je sve ono što je inicirano da se uradi kako bi se pomoglo Davoru Dragičeviću, koji je bio uključen i u istragu o smrti sina.

Dragičević mu je zamerio što je za Davida rekao da je “narkoman i samoubica”, što je Dodik negirao.

“Sve ćemo da dokažemo, ko su zločinci i ubice. Idemo do kraja Davide, niko se neće izvući. Zapamtite”, rekao je Dragičević.

Dodik je na to reagovao da njega nema potrebe niko da “izvlači”.

‘”Neće mene niko izvlačiti, ja imam podršku naroda. I opet ću biti na tvojoj strani, da se nađe istina”, rekao mu Dodik.

Dragičević mu je, između ostalog, na to odgovorio: “Svi su pali na tvoja obećanja, Davor Dragičević neće”.

Milorad Dodik je prethodno rekao novinarima da on nema nijedan problem što je Dragičević danas bio na mestu gde SNSD počinje kampanju, jer i oni žele da se dođe do istine u tom slučaju.

”Ali, ovdje se radi o politizaciji i istragu treba da radi tužilaštvo, koje je jedino nadležno u tom slučaju”, rekao je Dodik. Kako je rekao, on veruje da će Dragičević otići na mitinge i drugih političkih partija.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrdjave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt nesrećan slučaj, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Related posts

Leave a Comment