AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

SVI NJEGOVI KUMOVI

Veljko Vukelić, premijer iz sjene i “Kum” koji je stvorio Nešića, Glavaša, Lučića, oteo Selaka ujacima i opljačkao RS…

 

Vukelić, koji stoji iza svih ovih prljavih poslova, ne preza ni od nasilnih metoda, fizičkih napada, prijetnji likvidacijama.

1.
U koliko velikoj mjeri je Republika Srpska zatrovana šljamom koji djeluje iz drugih zemalja i duboke sjene, svjedoči i prljavi, kriminalni rad Veljka Vukelića iz Inđije, koji ima samo jednu bitnu osobinu – kum je Milorada Dodika.
2.
Vukelić više od deceniju je premijer iz sjene, sa akcentom na istočni dio RS, a osim što je opljačkao desetine miliona KM, on je, između ostalih, stvorio Nenada Nešića, direktora JP “Putevi RS”, Aleksandra Glavaša, narodnog poslanika i Mladena Lučića, odbornika u opštini Istočna Ilidža.
3.
Nešić, Lučić i Glavaš su, po Vukelićevom nalogu, smješteni u DNS, a pod kontrolom su SNSD-a. Isto tako, Vukelić je preuzeo Gorana Selaka, narodnog poslanika, od ujaka Milakovića i pomogao mu da postane predsjednik Gradskog odbora SP-a u Banjaluci.
4.
Sada Selak, uz savjete Vukelića, pokušava da sruši Đokića.
5.
Navedeni su Vukelićevi izvršioci preko kojih on pljačka RS, ali i utiče na politička dešavanja u ovom entitetu. Vukelić je inicirao raspad DNS-a, a sada intenzivno radi na raspadu socijalista.
6.

Ono što je bitno jeste činjenica da su navedeni njegova mašina za pljačkanje novca i da to traje već godinama, a niko iz policije i pravosuđa ne čini ništa kako bi to zaustavio. Ujedno, oni su i dokaz kako zločinačke organizacije stvaraju svoje “političare”, preko kojih ostvaruju kriminalne interese.

Vukelić je dio šire zločinačke organizacije, koja navedeno čini već decenijama.

7.

Vukelić je osoba snažno izraženih ubilačkih nagona i namjera, preko Nešića, Glavaša, Lučića, Selaka… organizovao je niz kriminalnih prevara i pljački budžeta RS.
8.
Vukelić je, kao što sam već pisao, glavni organizator prevare sa hotelom “Panorama” na Palama, na kojem je Republika Srpska oštećena za pet miliona KM.
9.
Glavni igrač u ovom poslu, preko kojeg je sve završeno, bio je Slobodan Stanković, vlasnik “Integral inženjeringa”, ali je veoma interesantna pozadina cijele prevare koja svjedoči o sistematičnosti i lukavosti Vukelića.
10.
Vukelić je prvo pod svoju kontrolu stavio tadašnje studentske perjanice Univerziteta u Istočnom Sarajevu – Predraga Govedaricu, Mladena Lučića i Aleksandra Glavaša.
11.
Tadašnja studentska “Braća Bing” dugi niz godina bili su sredstvo za nezakonito otimanje para iz budžeta RS, za šta su veoma dobro nagrađeni.
12.
Njihov prvi veliki posao bio je pritisak na Ministarstvo obrazovanja, nauke i kulture u Vladi RS da kupe hotel “Panorama” od Stankovića, kako bi se taj objekat pretvorio u studentski dom Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Vlada RS platila je 2011. godine Slobodanu Stankoviću za “Panoramu” cca pet miliona maraka, iako je vrijednost hotela procijenjena na 320 hiljada KM.
13.
Vlada RS je tada kupila “Panoramu” uz svesrdnu “preporuku” studentskih organizacija Univerziteta Istočno Sarajevo, koje su lobirale za taj kriminalni posao, tvrdeći da će se hotel preurediti i postati studentski dom.
Bila je to najobičnija laž, koju su, nedugo posle kupovine, potvrdili i čelnici Univerziteta.
“Panorama” je bila i ostala ruševina, a Braća Bing postali su udarna pesnica Režima, koji je od cijele RS napravio ruševinu.
Poseban kuriozitet je da Univerzitet firmi “Alfa sekjuriti” plaća 4.000 KM mjesečno (bez PDV-a) za obezbjeđivanje “Panorame”, iako je riječ o ruševini. Na taj način, Univeriztet je oštećen za cca 350.000 KM.
14.
Vukelić je bio glavni kreator ove prevare i stvarni šef “Braći Bing” sa kojima je uradio niz nezakonitih poslova, ali i godinama politički mešetario, koristeći ih kao sredstvo podrške Dodiku i sredstvo pritiska na sve one koji bi mu zasmetali.
15.
Partija demokratskog progresa je podnijela krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv odgovornih za prevaru sa “Panoramom”, ali sve je završilo po princpipu “pojeo vuk magarca”
16.
“Prijavljeni se terete i da su prodali preduzeće Hidrogradnja Pale preduzeću “Integral” u 2008. godini za oko 2.000.000 KM, da bi isto preduzeće Ministarstvu prosvjete RS prodalo hotel Panorama na Palama za 5,5 miliona KM. Nakon toga raskinut je ugovor o privatizaciji Hidrogradnje s Vladom RS (2011.)”, navedeno je u prijavi PDP-a.
17.
Poseban kuriozitet ove velike Vukelićeve prevare jeste da je Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a za smještaj studenata na Palama kupovinom hotela “Panorama” za 5,5 miliona KM kupilo prava korištenja objekta, a ne vlasništva.
18.

Interesantna je i poslovnopolitička sudbina “Braće Bing”.

Nakon što su konačno prestali biti studentski “lideri”, Vukelić ih raspoređuje na različite pozicije: Predrag Govedarica, “lider” studenata odlazi u Banjaluku, u Vladu RS, odakle izvještava Vukelića, , dok Vukelić Glavaša i Lučića ubacuje u DNS u Istočnom Sarajevu.
19.
Mladen Lučić, takođe je, pristupio DNS-u, odnosno Nenadu Nešiću, direktoru JP “Putevi RS” i regionalnom šefu DNS-a u sarajevsko-romanijskoj regiji.
Nakon toga je otpočela velika pljačka JP “Putevi RS”, koja je budžet ovog entiteta koštala desetine miliona KM.
20.
Nešić, Lučić i Glavaš stoje iza firme “Legend”, preko koje su nelegalno zaradili između 2,5 i 4 miliona KM, prodajom egipatske soli putarskim firmama u RS; Putare su ucijenili da od Lučićeve firme moraju kupiti so, ili će im Nešić uskratiti isplate iz budžeta za urađene poslove na održavanju puteva u Republici Srpskoj (uskoro ponovo o ovoj temi).
21.
Vukelić, koji stoji iza svih ovih prljavih poslova, ne preza ni od nasilnih metoda, fizičkih napada, prijetnji likvidacijama…, a koliko je moćan svjedoči i podatak da je pripomogao u razvaljivanju DNS-a, stvaranju DEMOS-a, a da sada, preko Selaka, radi na demoliranju SP-a, iako mu to teže polazi za rukom.
Naracno, Vukelić i od Selaka prima mjesečnu naknadu koja mu se donosi u Inđiju “na noge”!
22.
Treba znati da Vukelić i dlaje kontroliše Nešića i njegovu grupu koja je, navodno, suprotstavljena DNS-ovim “Mangupima”, koji, većina njih, to uopšte nisu. Riječ je o preplašenim ”zečićima”, a ne o nekim mangupima!
Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment