AKTUELNOSTI REGION 

Svi na ulice, nek padnu ubice

EU obećala pomoć…

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, okupljenim građanima na Trgu Krajine prepričao je detalje sa jučerašnjeg sastanka sa ambasadorima Evropske unije. Nakon razgovara sa ambasadorima, već danas su povučeni određeni potezi.

”Danas je u Sarajevu pokrenut dicsiplinski postupak protiv Dalide Burzić koja je sakrila ubice Dženana Memića. Lepiru, Vrećo, čeka vas isto. Imamo garancije EU da će nam pomoći na sve načine. Burle je nervozan, pripadnici MUP-a još nervozniji. Imaju i zašto, naravno. Kad niste do sada zvali ambasade, nemojte ni sada, više vas niko neće primiti”.

Ozren Perduv, član Grupe ”Pravda za Davida’, kroz jedan primjer uporedio je politički i pravosudni sistem Republike Srpske i Novog Zelanda.

”Oko 1. decembra jedna djevojka je nestala u Novom Zelandu. Potraga je trajala danima. Nažalost, negdje sedmi dan pronađeno je beživotno tijelo djevojke. To tijelo je pronađeno u šumi, blizu puta.

Na osnovu snimaka nadzornih kamera policija je otkrila osumnjičenog za ubistvo. Desila se jedna konferencija, malo drugačija od one od 26. marta zbog koje mi stojimo ovdje, više od 260 dana.

Na toj konferenciji se obratila premijerka Novog Zelanda, koja se kroz suze izvinila porodici nastradale djevojke, izvinila se što nije učinjeno sve da država bude sigurna i iskazala žaljenje što je jedan mladi život na takav način ugašen”, ispričao je Perduv.

Davor Dragičević još jednom je upozorio gradske vlasti da otkažu novogodišnje koncerte i da neće dozvoliti da se na Trgu Krajine gdje on svaku veče traži istinu i pravdu za svog ubijenog sina, slavi i pjeva.

Ponovio je da će sljedeći veliki skup biti održan 7. aprila 2019 godine.

BN

Related posts

Leave a Comment