AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Sve je više `zakona` a sve manje pravde

Na upit kako je moguće da ne postoji tužilac na državnom nivou koji je spreman pripemiti i sudija koji je spreman presuditi ljudima iz političkog vrha ove zemlje za kriminal i korupciju, a vidimo da toga ima na svakom koraku…

 

Perić je kazao da “kad ljudi budu izabrani na osnovu nekih veza, porodičnih, političkih, prijatljeskih, oni zanju da imaju zaštitu i misle da ne moraju da rade”.
“Tako se i ponašaju, oni vraćaju dug onima koji su ih birali, na njih je moguće utjecati na razne načine i raznih strana. Kad uz to imate prvog čovjeka institucije koji je nekompetentan, koji je isto tako došao na tu poziciju da odrađuje nekakav posao i vraća dug koji mu je učinjen, šta možete drugo očekivati nego da ne rade. Svako može na njih da utiče”.
Govorio je i o svom TV duelu od prije tri godine sa Tegeltijom.
“Prije tri godine sam mu rekao da se tad zna da će ponovo biti izabran za člana Vijeća i predsjednika. To se i dogodilo. Oni su svi obnovili svoje mandate. Da vam objasnim kako. Čuo sam priču iz VSTV-a, hladila se kuglica nacionalnosti tačno one koja treba da obnovi mandat, cijelu noć u frižideru. Klasičan mafijaški sistem. Zato sistem propada. Ne znam kako će izaći iz ovog blata u koji je upao”.
Govoreći i o drugim aferama kao što je “Diploma”, Perić navodi da imamo apsurdnu situaciju, da novinari vode bolje istrage od tužilaca.
“Ono što ne radi tužilac urade novinari, ali nema efekta nikakvog. Ne znam šta je urađeno sa ovom diplomom koja je otkrivena, pa sistem javnih nabavki. Toliko činjenica, dokaza, tužilac ne reaguje. Ima tužilaca koji shvataju situaciju, ali koji ne mogu. Stalno se sklanjaju sa predmeta. Vidjeli ste da je i ovaj predmet Tegeltija oduzet od tužioca koji je bio dežurni pa je dat drugom tužiocu”…

Related posts

Leave a Comment