AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Svaka mafija ima kodeks, nijedna ne ubija djecu, samo ova to radi i nastavlja

“Samo ova mafija ubija djecu”…

 

– Svaka mafija ima kodeks, nijedna ne ubija djecu, samo ova to radi i nastavlja – izjavio je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida. Obratio se ponovo, kako kaže, onima koji su mu ubili sina, a imao je i pitanja za njih.

“Gdje ste poletili poslije zločinačke konferencije? Kod mene u kuću da mi izjavite saučešće ili da mi pružite pomoć? Zašto? Zato što je David samoubica, ili, zato što je ubijen? Od marta mjeseca ništa uradili niste” – izjavio je Davidov otac Davor.

Davor Dragičević je rekao da se juče u Sarajevu sastao sa prvim zamjenikom visokog predstavnika u BiH. Istakao je da je tom prilikom iznio stavove grupe “Pravda za Davida”, sa namjerom da i OHR upozna sa stanjem i u Sarajevu i u Banjaluci.

“Da sam otišao sam ne bih ništa napravio. Dobio bi saučešće i podršku, ali pošto ima jedan pametan čovjek koji se zove Ifet Feraget, jasno i glasno im je objasio o čemu se radi u ovoj državi”- naglasio je Davor.

-Ovo je 143. dan kako stojimo ovdje. Još nismo i nećemo odustati, dok god ne dođemo do istine -, poručio je Davidov otac. Pozvao je sve porodice koje su bile u sličnoj situaciji da mu se pridruže da zajedno nastave borbu za svu djecu.

“Nema veze šta je u pitanju ako sumnjaju u nešto neka prikupe dokumentaciju da svi vide koliko ima u BiH ovakvih slučajeva koji su prošli nekažnjeno”- izjavio je otac stradalog mladića.

Pjesma “Klinac u getu” slušala se i ovaj put. Sa podignutim pesnicama zajedno sa porodicom Dragičević, građani su ponavljali dobro poznate riječi. Okupljanje će u istom terminu i na istom mjestu biti nastavljeno i u narednim danima.

 

BN TV

Related posts

Leave a Comment