AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Stisla je šake i demonstrirala mi kako je Dženan ubijen

Otac ubijenog mladića Muriz Memić, gostovao je kod Mime Šahinpašića u emisiji Vox Populi…

Dženan Memić ubijen je na današnji dan prije tri godine. “Saobraćajna nesreća” u kojoj je stradao desila se 8. februara 2016. godine, a podlegao je sedam dana kasnije, 15. Njegovo ubistvo do dan danas nije riješeno ni rasvijetljeno.

Otac ubijenog mladića Muriz Memić, gostovao je kod Mime Šahinpašića u emisiji Vox Populi.

Juče je cijeli dan proveo o Tužilaštvu, a po prvi put je donio materijale u televizijski nastup. A donio ih je veliki broj.

“Neki papiri fale, jer su ih vješto sakrili, ali želim pokazati da imam sve dokaze da je moj sin ubijen. Nismo mrdnuli s nule, ubica nije uhapšen, saučesnici nisu uhapšeni, sud je donio oslobađajuću presudu Seferoviću, znači saobraćajne nesreće nije bilo, ovo je bila montirana optužnica”, počinje Memić.

Dženan je, kaže, ubijen, a kako je to učinjeno zna Dalida Burzić.

“Ona je to meni demonstrirala u martu 2016. godine, stisla šake preda mnom, i rekla mi: “Nije on njega htio ubiti, to je bilo naguravanje koje je eskaliralo”, ona je morala od nekog imati te podatke, Alisa je bila živi svjedok”, objašnjava otac ubijenog mladića.

Pokazao je i zabilješku koja govori da je Alisa prepoznala jednog od napadača. Tu je istraga prestala.

Uprkos obećanjima političara, ništa.

“Komšić je pokazao da je čovjek, uputio je pismo Tegeltiji kad smo ga posjetili Davor i ja. Bakir Izetbegović nije uradio ništa, samo me zvao da pita šta znam o slučaju. Čak je njegova supruga na Kliničkom centru lažirala, smijenila doktore Kemala Dizdarevića i Sandru Vegar Zubović koji su rekli da Alisa nema amneziju, a postavljena Jasminka Dželilović Vranić koja je tražila da Dizdarević promijeni iskaz i kaže da Alisa ima amneziju”, razjasnio je Memić.

U subotu, 16. februara, novi su protesti.

“Pomažu protesti, građanski aktivizam, oni jedva čekaju da to prestane. Dalida je pokušavala na sve načine, išla po večerama sa sudijama Vrhovnog suda, ali šta god ona uradi ja to saznam, sa tužiocima koji su sve njeni saučesnici”, nastavlja Memić.

Za nju, kaže, i Alisu Mutap ima mjesto u zatvoru.

“Tužioci se hvataju za glavu, a svugdje imam svjedoka, što mi je savjetovao jedan pametan čovjek”, zaključuje.

Efendija, koji je stao uz Memića jer je volio Dženana, dobio je prijetnje, ali zaštitila ga je Islamska Zajednica.

Pogađaju ga strašni komentari koje dobija vezano za svoj slučaj.

“Kažu mi da usvojim dijete, i to ljudi bliski meni. Pa da neko ima i dlaku Dženanovu na sebi, ja bih ga možda usvojio. Pa ja sam imao dijete..”, emotivno komentariše Memić.

“Ako ovaj slučaj ne riješi, BiH je gotova”, uvjeren je.

“Najviše o ratu pričaju oni koji nisu učestvovali, Davor i ja smo učestvovali u ratu, a ovi na vlasti niko nije uzeo pušku. Evo kako mi je zemlja vratila to što sam branio ove ljude, eto kako su mi vratili, iz rata sam izašao go kao lipa, kako da ga volim”, objašnjava Memić i dodaje kako u MUP-u treba smijeniti dvije generacije.

Za kraj, pokazao je sliku i poslao poruku “begovima”.

“Ja jedva čekam da se sretnem sa Dženanom, a njima je žao ostaviti svoje kule i vile, zato sam ovo ponio za kraj”, nakon čega je pokazao sliku objekta.

“Ovo ostane iza begova, ovo je poruka moćnicima sa hotelima, kulama, vilama, ovo je nekad bio najbolji objekat u Kovačima, nek se smire malo, nek misle o narodu, previše su gladni”, objasnio je sliku…

Fokus.ba

Related posts

Leave a Comment