AKTUELNOSTI REGION 

Smetala im priča o SNSD lopovluku

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ironično je prokomentarisao da ne može da vjeruje da je prijedlog Staše Košarca i SNSD-a propao a koji se odnosio na njegovu smjenu.

 

“Prosto ne mogu da vjerujem da je neko mogao odbiti prijedlog Staše Košarca i SNSD-a.  Čudi me pošto su oni uvijek davali konstruktivne, pametne, dobre prijedloge koji su išli u pravcu poboljšanja životnih uslova, političke, ekonomske i društvene situacije u BiH. Isključivo su radili za korist naroda. Zaista me čudi kako poslanici nisu shvatili takvu pametnu ideju Staše Košarca, koji se sjetio samo mjesec dana prije isteka mandata ovog Savjeta ministara BiH traži rekonstrukciju”, rekao je Mektić novinarima.

On je kazao da ovo nigdje nećete naći, osim kod, kako je rekao, politikantskih politika i političara koji svoju ulogu u Parlamentu BiH vide isključivo da promovišu bolesne politikantske ideje.

“SNSD-u i poslaniku Košarcu najviše bi odgovaralo da kao ministar bezbjednosti BiH nikada nije govorio o lošim uslovima u BiH i RS, lopovluku, kriminalu, korupciji, neradu pravosuđa i slično. Da sam bio takav, onda bih odgovarao i SNSD-u i Staši Košarcu jer su oni najodgovorniji, posebno u Republici Srpskoj, što se narod nalazi u ovako jadnom, bijednom i siromašnom stanju”, kazao je Mektić, dodajući da bi njima takav odgovarao.

“Takve poslušnike imaju i u politici u NSRS i u svojoj stranci i na RTRS-u koji to podržava”, kazao je Mektić.

Incijativu da se tačka o smjeni Mektića skine s dnevnog reda pokrenuo je Klub poslanika SDS-a. Tokom izjašnjavanja incijativu o skidanju tačke o smjeni ministra bezbijednosti je podržalo 19 poslanika, deset je bilo protiv, a troje je bilo suzdržano.

Smjenu Mektića zbog navodne migrantske krize pokrenuo je Klub SNSD-a, zajendo sa novoformiranim klubom DNS-a, koji čine bivše Mektićeve stranačke kolege iz SDS-a.

Protiv skidanja te tačke dnevnog reda, kako prenose mediji, glasali su poslanici SNSD-a i DNS, i HDZ-a, dok su poslanici SBB-a Fahrudina Radončića bili suzdržani.

Ostali poslanici SDS, SDA, SDP, HDZ 1990… glasali su da se tačka o smjeni Mektića skine s dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

BN

Related posts

Leave a Comment