AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Skandal trese MUP RS: Pročitajte kako su sakrili da je David Dragičević ubijen

Podignuta optužnica, čekaju se hapšenja…

 

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka danas je podiglo optužnicu protiv dva službenika u MUP-u Republike Srpske, PU Banjaluka, zbog krivičnog djela Sprečavanje dokazivanja.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci.

Nezavisne nezvanično saznaju da je optužnica podignuta zbog sumnje da su sprječavali dokazivanje u slučaju “Dragičević”.

Kako dalje javljaju, optužnica je protiv policajaca podignuta zbog sumnje da su izgubili donji veš pokojnog Davida, a koji bi mogao da posluži kao dokaz u ovom slučaju.

Prije nekoliko dana Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Banjalučanina Davida izjavio je da očekuje hapšenje dvije osobe.

Ranije je iz međunarodnog advokatskog tima koji zastupa porodicu ubijenog Davida Dragičevića potvrđeno je da će naredne sedmice biti podignuta optužnica protiv dvojice pripadnika MUP-a RS i to zbog propusta u istrazi.

Sakrivanje dokaza kao i u slučaju “Memić”

“To je pomak naprijed, jer su ta dva službenika davala kontradiktorne izjave pa se može naslutiti da je neko najvjerovatnije iznad njih naredio da se ukloni taj trag”, rekao je ranije Duško Tomić, advokat i član pomenutog tima, za BHRT.

Dodao je da su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka dobili određeno uvjeravanje da će se između ostalog pozabaviti i propustima u istrazi kada je u pitanju nestanak donjeg veša Davida Dragičevića.

“Ovdje se radi o očiglednim propustima u istrazi. Odmah sam povukao paralelu sa slučajem ‘Memić’ u Sarajevu gdje je nestala majica s tragovima krvi i još niko nije optužen. Ovdje su nestale Davidove gaćice i mi nikad nećemo pridavati veliki značaj nekom dokazu, niti ćemo ga predimenzionirati niti ćemo ga minimizirati.

Međutim, kada nešto nestane, onda uvijek polazite od toga da je to najvažniji dokaz”, rekao je on i istakao da se postavlja pitanje kako je moguće da nestane tako važan dokaz, te da je u tom smislu međunarodni pravni tim razgovarao s tužiocem i dobio određena uvjerenja u vezi s tim.

“Tu nema šta dalje provjeravati, tu postoji vrlo jasna situacija šta je od predmeta izuzeto, a šta je nestalo. Ako je nestalo, onda treba utvrditi odgovornost onih koji su za to odgovorni”, ističe Feraget.

Related posts

Leave a Comment