AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

SIĆA IH NE ZANIMA – OVI SE POTKIVAJU SA STOTINAMA HILJADA EVRA

01.avgusta 2016 godine u Zvorniku je na balkonu svog stana u ulici Patrijarha Pavla ubijen snajperom Čedo Đokić iz razloga konkurencije u narko poslovima (nabavka droge) u Republici Srpskoj…

U vezi sa ovim ubistvom uhapsen je Filip Korać i doveden je Bijeljinu u Centar javne bezbjednosti radi kriminalisticko tehnicke obrade. Pronađen je na obali rijeke Drine, na teritoriji Republike Srpske, nedaleko od Zvornika dok je cekao camac da bude prevezen na teritoriji Republike Srbije. Filip Korać je navodno “desna ruka” Luke Bojovića. Nad Filipom Koraćem kao sumnjivim licem koji je bio lisen slobode nije izvrsena kriminalisticko tehnicka obrada, a nakon kratkog vremena naređeno je da bude pusten.

Unutrasnja kontrola MUP-a RS radila je na ovom slucaju kako bi se utvrdilo ko je naredio da se Filip Korać pusti i da se ne provede uobicajena procedure postupanja sa uhapsenim licima. Istraga Unutrasnje kontrole utvrdila je da je naređenje za pustanje Filipa Koraća dao Žarko Ćosić a izvrsio ga je Darko Kovrlija.

Inspektori Unutrasnje kontrole imali su namjeru rijesiti ovaj slucaj i protiv Ćosića i Kovrlije provesti procedure disciplinskog postupka , ali su Ćosić i Kovrlija zbog toga zatrazili da za njih intervenise Dragan Lukač, ministar MUP-a RS. Ministar Lukač je trazio od Unutrasnje kontrole da obustavi istragu, a na pitanje inspektora Unutrasnje kontrole sta je razlog za to, Lukač je naveo da je pustanje Filipa Koraća na slobodu od njega licno trazio Nebojša Stefanović, ministar MUP-a Republike Srbije. Posteni kriminalisti nastavili su istrazivati ovaj slucaj i dosli su do sljedecih saznanja:

Ministar Lukač je dao zadatak Nedeljku Luburi, koji je inace zet ministra Lukača i nacelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS da ode u Bijeljinu i da sa Ćosićem i Kovrlijom dogovori da se Filip Korać pusti na slobodu.
15 do 20 Dana poslije toga za tu uslugu u mjestu Jamena, pored rijeke Save, Nedeljko Lubura je preuzeo 150.000 Eura. Novac su donijeli pripadnici narko klana Luke Bojovića.

Postavljaju se sljedeca pitanja:

Zasto nije izvrsena kriminalisticko tehnicka obrada uhapsenog Filipa Koraća i zasto nisu provedene procedure postupanja sa sumnjivim licem, odnosno zasto o hapsenju Koraća nije obavijesten nadlezni tuzilac ?
Da li su Ćosić i Kovrlija pustili Filipa Koraća po naređenju ministra Lukača uz posredovanje Nedeljka Lubure ?
Ko su ljudi sa kojim se u Jameni sastao Nedeljko Lubura ?
Ko je uzeo 150.000 eura ?
Da li sa ovim slucajem stvarno ima veze Nebojša Stefanovic, ministar MUP-a Republike Srbije ?
Sumnjamo da ce na ova pitanja odgovore dati Lukač, Ćosić, Kovrlija i Lubura, ali se nadamo da bi recimo ministar Stefanović sigurno dao odgovoriti bar na jedno pitanje, a to je da li on stvarno ima veze sa ovim slucajem ?

INFORMATOR IZ POLICIJE

Related posts

Leave a Comment