AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Režimski `fušer neimari` u svom stilu

Milioni potrošeni, nasipa nema…

 

Predsjednik Mladih demokratskog progresa Banjaluka Ivan Begić, obišao je danas urušeni nasip u banjalučkom naselju Česma, gdje je razgovarao sa mještanima tog naselja.

“Ovo je prestrašno, kao građevinac i kao čovjek ne mogu da vjerujem da je neko bez željeza pravio betonske grede na ovakvom području. Svaki laik zna da uz beton ide i željezo. Onaj ko je potpisao da je ovo dobro, treba da ostane bez diplome i licence! Ovim mještanima će još malo ostati samo da kao Indijanci igraju kolo i gledaju u nebo. I nije mi jasno zašto ovjdje sanacija već nije počela, za pet dana može opet porasti voda i stotine kuća će biti zaplavljeno”, priča ljutito Begić.

Begić je proteklih dana obišao i rodni Prijedor, gdje je danas došlo i do sukoba zbog izgradnje nasipa jer tamošnja Gradska uprava nije riješila pitanje imovinsko-pravnih odnosa.

Danas je Begića na terenu dočekalo nekoliko mještana, a jedan od njih je progovorio i za javnost.

“Od 2014. godine ovdje nije došao niti jedan kamion ili bager, ne kose travu na nasipu, prvo su kosili 6 puta godišnje, sada dva puta. Niko nema sluha što će voda potkopati ovo oštećenje na nasipu i urušiti nasip, a onda je moja kuća prva na udaru i u njoj je 6 metara vode”, priča Predrag iz naselja Česma. 

Napominjemo, 2014. godine je uloženo 2,2 miliona maraka u izgradnju nasipa. U ovaj konkretno je uloženo 150 000 KM.

Related posts

Leave a Comment