Razotkrivanje pljačke i prevare režima i njegovih tajkuna

Ovih dana javnost u Republici Srpskoj uzburkala je vijest da nepoznata firma “Batagon” iz švajcarskog Cuga sa veoma nejasnim i sumnjivim porijeklom novca kupuje privredni gigant Republike Srpske, zvorničku “Aluminu”. Narodni poslanik Nebojša Vukanović, koji je u Narodnoj skupštini Republike Srpske više puta upozoravao na porijeklo novca i sumnjive reference firme “Batagon”, našao se danas u Cugu i otkrio šta je “Batagon”…

 

Kad već neće policija, pravobranilaštvo i institucije Republike Srpske, narodni poslanik Nebojša Vukanović je otišao do švajcarskog grada Cuga kako bi demaskirao prevaru i operaciju “Batagon”, plan vlasti i dvorskih tajkuna Republike Srpske da ovladaju “Aluminom”, ali i ostalim prirodnim bogatstvima Srpske.

U “Batagonu” nisu bili raspoloženi za razgovor, a ubrzo ga je pozvao navodni vlasnik, Dalibor Matić, tvrdeći da zgrada u kojoj je smješten “Batagon” vrijedi 1,5 milijardi franaka, i da “Batagon” ima reference da preuzme “Aluminu”.

Matić tvrdi da iza “Batagona” stoje veliki investicioni fondovi, te je prijetio tužbama ukoliko objavim video-snimak sjedišta “Batagona” bez njegovog znanja. Ipak, Matić je zaćutao i odbio da kaže ko su pravi vlasnici “Batagona”, da li je i zbog čega u Švajcarskoj osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina, i smije li doći u Švajcarsku.

“Batagon” je demaskiran, a ostaje da se vidi da li će Vlada i premijer Radovan Višković podnijeti ostavku, jer je otkrivena velika i sramna zavjera Vlade i pljačka državnih firmi i resursa preko of-šor kompanija.

Nebojša Vukanović

Related posts

Leave a Comment