AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

RAZLOG ZBOG KOJEG JE SDA NAORUŽALA REZERVNI SASTAV DODIKOVE I LUKAČEVE HUNTE

SDA nije bila samo “nijemi posmatrač”, negativnog dešavanja u Republici Srpskoj, nego je bila i suorganizator u svim negativnim dešavanjima…

Prvo je kreditiranjem Dodikove administracije sprijecila njegov totalni krah, kako bi ga spasila od sigurnog zakonskog procesuiranja i robijanja ,
Zatim mu je odobrila formiranje i finansiranje naoruzavanja rezervnog sastava policije i to novcem koji je pripadao i Federaciji BiH, kako bi ga odbranila od bunta nezadovoljnih u RS-u

To je bio jedini nacin na koji je SDA mogla da spasi Milorada Dodika u predizborno vrijeme s pocetka 2018. godine i uspjeli su u tome.

Danas SDA koristi tu istu situaciju, kako bi legalno formirala svoj rezervni sastav policije, sacinjen od clanova SDA stranke i HDZ-ea BiH. Kasnije ce i sa HDZ-eom raskrstiti a predstavila ga kao “odgovor istom mjerom” Dodiku, nakon toga i Covicu, nadajuci se da vrijeme najlakse brise saznanja o njenom udjelu a u isto vrijeme dovela drzavu u bezizlaznu sitaciju i time opravdala svoj “PRISTANAK” na podjelu drzave BiH, po sistemu: “Sve smo pokusali, a vidite da se sa njima ne moze”.

Rezervni sastav policije u Federaciji BiH, ne bi bio koristen za odbranu zemlje, nego za gusenje bunta nezadovoljnih gradjanskih masa, koje ce se, sad je sasvim sigurno, pojaviti.

Time bi politika porodice Izetbegovic dala “plodove”, koje od njih zahtjeva feudalni pokret “Mladi muslimani”, u cilju formiranja begovata za mali broj privilegovanih porodica u BiH.

Ocito je da vrh SDA, na celu sa porodicom Izetbegovic ne odustaje od razgradnje drzave BiH.

Naravno da SDA nije u stanju to sve sama isplanirati i plan izvoditi, te je zbog toga u tjesnoj suradnji sa agresorskim politikama iz Srbije i Hrvatske, vec decenjama, a najvecu cjenu su placali i placat ce bosanski muslimani.

Objektivno, radi se o najpodmuklijoj politici prema svojoj drzavi, kakva jos nije vidjena u dugoj historiji covjecanstva.

Jasmin Mayor

Related posts

Leave a Comment