AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

PRVOBITNE LAŽI POLICIJE SE MJENJAJU NOVIMA – KOVAČEVIĆ OČITO NIJE UBIJEN HICIMA IZ AUTOMOBILA ALI NI UOPŠTE NA TOM MJESTU JER PORED NJEGA NEMA NI KAPI KRVI

Ubicu Slaviše Krunića navodno likvidirao “saučesnik” zločina…

 

Željka Kovačevića, zvanog Strijelac, tokom napada na Slavišu Krunića i njegovu pratnju u aprilu ove godine u Glamočanima kod Banjaluke ubio je odbegli Benedi Đukanović, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Izvor iz istrage otkrio je da je Kovačević ubijen hicem ispaljenim iz puške.

S obzirom da su u napadu na Krunića i njegovu pratnju puške koristili napadači Đukanović i Kovačević, zaključak je jednostavan.

Međutim, ono što je i dalje nejasno jeste da li je Đukanović pucao u Kovačevića kako bi zameo tragove ili se radilo o kobnoj slučajnosti, koja je bila izazvana panikom u redovima dvojice napadača, jer nisu očekivali da će na mučki napad iz zasede biti uzvraćeno.

Novi rezultati u istrazi otkrivaju da je Kovačević ubijen puščanim zrnom ispaljenim iz neposredne blizine. Da li je Đukanović imao naređenje da nakon ubistva Krunića i Pavlovića, likvidira i Kovačevića ili se radilo o kobnoj slučajnosti koja je bila izazvana panikom, jer je pucano i prema napadačima, to će utvrditi dalja istraga – objasnio je izvor Srpskainfo.

Podsetimo, do sada su bile informacije da je Kovačevića upucao Goran Ilić, koji je bio u pratnji Krunića.

Slaviša Krunić je mučki ubijen u sačekuši 22. aprila u večernjim časovima blizu svoje kuće u Glamočanima kod Laktaša. U napadu je ubijen je i njegov saradnik Žarko Pavlović, dok je vozač Goran Ilić ranjen. Upravo je Ilić uspeo da uzvrati paljbu, što je najverovatnije i dovelo do panike u redovima napadača.

U razmeni vatre ubijen je i Željko Kovačević, koji je označen kao jedan od napadača. Istu noć uhapšen je, a kasnije i pritvoren Emilio Baldo, dok je za odbeglim napadačem Benedijem Đukanovićem raspisana poternica, ali do danas nije uhapšen.

U dosadašnjoj istrazi policija je pronašla puške koje su najverovatnije korištene prilikom likvidacije Krunića. Puške su pronađene nekoliko stotina metara od mesta ubistva i upućene su na veštačenje u Kriminalističko tehnički centar MUP Republike Srpske.

U noći ubistva, nekoliko časova kasnije, u mestu Lug kod Dervente policija je zaustavila Đukanovića u belom “golfu” ali kako nije bilo informacija da se radi o odbeglom ubici, Đukanović je pušten.

Prema nezvaničnim informacijama, Đukanović je u međuvremenu pobegao u Srbiju, ali potvrde da je prešao granicu, preko zvaničnih graničnih prelaza, za sada nema.

Srpskainfo je još ranije objavila da je kod ubijenog napadača Željka Kovačevića tokom uviđaja pronađen mobilni telefon koji je pomogao istražiocima. Policija je u banjalučkom naselju Zalužani pronašla i crvenu opel korsu kojom se dovezao ubijeni Kovačević.

Automobil je takođe upućen na veštačenje kako bi se pronašli biološki i drugi tragovi koji će biti deo materijalnih dokaza u budućem krivičnom postupku.

Istražioci su nedavno otkrili i da je u ubistvo Krunića umešan radnik Sektor sekjuritija Rodoljub Gajić, koji je priznao ne samo da je imao kontakte sa ubijenim Kovačevićem, nego da je i znao da će Krunić biti ubijen, ali ništa nije preduzeo kako bi to sprečio.

Gajić je u međuvremenu pritvoren, kao i saučesnik Emilio Baldo.

Baldo je tokom saslušanja pred republičkim tužiocem negirao da je na bilo koji način povezan sa ubistvom Krunića i Pavlovića. U svom iskazu potvrdio je da je nekoliko časova pre ubistva Krunića sedio u društvu Kovačevića i Đukanovića u kafe baru „Pink” u Glamočanima. Objasnio je da je u pomenutom lokalu sedio od 20 i 21 čas, te da su pričali o „suncobranima”. U iskazu Baldo je naveo da je iz lokala “Pink” otišao sam, dok su Kovačević i Đukanović otišli crvenom “korsom”.

Sastanak sa misterioznom ženom

U vreme kada je izvršen napad u Glamočanima Baldo tvrdi da je bio sa prijateljicom, ali njeno ime nije želio navesti, jer je, kako je objasnio, reč o udatoj ženi?! Nakon sastanka s misterioznom ženom, Baldo tvrdi da je otišao do svoje kuće u Laktašima, a zatim se autom zaustavio na parkingu u Laktašima, na kojem je proveo 15-ak minuta.

U 22.55 Baldo navodi da je došao po suprugu u lokal gde radi kao konobarica.

Interpol u Sarajevu raspisao je međunarodnu potjernicu za Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim za učešće u atentatu na vlasnika “Sektor Sekjuritija” Slavišu Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića.

Potjernica je raspisana na osnovu zahtjeva Okružnog suda u Banjaluci, koji je Đukanoviću odredio mjeru pritvora, a budući da nije dostupan pravosudnim organima, za njim je nakon centralne raspisana i međunarodna potjernica.

Đukanović je posljednji put viđen 23. aprila ove godine na području teritorije koju pokriva PU Doboj. Utvrđeno je da je koristio bijeli “golf 7”, registarskih oznaka 003-K-770, koji je snimljen u dobojskom regionu, a koji, takođe, nije pronađen.

MUP RS apelira na sve građana da, ukoliko primijete osobu ili vozilo s fotografije, da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili na dežurni broj 122.

Krunić je ubijen 22. aprila u sačekuši u blizini svoje vikendice u Glamočanima kod Banjaluke. Ubice su ga u zasjedi čekale na makadamskom putu i kada je “tojota”, u kome se vozio s tjelohraniteljima, usporio na krivini, ubice su s dvije strane iz automatskih pušaka otvorile vatru.

Krunić, koji je sjedio pozadi, rafalom je pogođen u glavu, a suvozač Pavlović u grudi. Vozač Ilić je ranjen u ruke i noge. U razmjeni vatre ubijen je napadač Željko Kovačević, koji je pogođen u stomak.

Zbog ovog zločina istu noć je uhapšen Emilio Baldo, a nešto kasnije i Krunićev čovjek od povjerenja Rodoljub Gajić, radnik “Sektor Sekjuritija” koji je izdao i “tipovao” svog gazdu.

Ubijeni Krunić bio je vlasnik kompanija “Sektor Sekjuriti”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS”, koje imaju oko 1.800 zaposlenih, piše Srpskainfo.

IZ MEDIJA

Related posts

Leave a Comment