AKTUELNOSTI REGION 

PROTEST NARODA ZBOG KONTINUITETA PRIKRIVANJA ZLOČINA

Protesti porodice Memić 15. maja na Vilsonovom šetalištu, dolazi i Davor Dragičević.

 

Porodica ubijenog mladića Dženana Memića 15. maja u 18 sati na Vilsonovom šetalištu organizirat će sedme mirne proteste, potvrdio je za Patriju Muriz Memić.

Tog dana navršavaju se dvije godine i tri mjeseca od Dženanove smrti koja ni do danas nije rasvijetljena.  

– Ja sam već rekao da neću odustati dok istina ne izađe navidjelo. Suđenje se privodi kraju i očekujem novu istragu koja će konačno pokazati šta se dogodilo mom djetetu – kazao je Memić.

Podršku porodici Memić pružit će i Davor Dragičević, otac ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića. Dragičević je već dolazio u Sarajevo te su dva oca dali podršku jedan drugome u borbi za pravdom i istinom.

I dok više od dvije godine porodica Memić zajedno sa svojim advokatom Ifetom Feragetom pokušava doći do istine, skrivenih dokaza i dokazati da je njegovo dijete bilo žrtva brutalnog ubistva, borba Davida Dragičevića tek je počela. U oba slučaja zakazala je država, policijski i pravosudni sistem zloupotrijebljen je na najgori mogući način.

I Memić i Dragičević pozivaju građane Sarajeva, ali i sve druge stanovnike Bosne i Hercegovine da 15. maja dođu u Vilsonovo šetalište. Danas se oni bore za pravdu, sutra se to može dogoditi bilo kome od nas.

 

NAP

Related posts

Leave a Comment