Pripadnik ARBIH se zapalio pred zgradom Vlade

Demobilisani borac Armije RBiH Sabahudin Ćosić (48) jutros je zadobio povrede po rukama pri pokušaju da se spali ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo.
Ljekari Hitne pomoći prevezli su povrijeđenog u KUM Kliničkog centra u Sarajevu.

“Dovezen je u 10.50 sati. Kod njega su konstatovane povrede na rukama. Nakon zbrinjavanja upućen je na Psihijatriju”, kazala je Dnevnom avazu Biljana Jandrić portparol KCUS-a.

Ćosić se u martu već jednom pokušao spaliti ispred zgrade Vlade Federacije BiH zbog , kako je rekao, nemogućnosti da preživi te izostanku svake pomoći nadležnih.
Jedno vrijeme čak je živio u bunkeru iz Drugog svjetskog rata u sarajevskom naselju Blažuj jer nije imao mogućnosti da plaća stanarinu.
“Došlo mi je do grla. Nemam više snage. Nemam više šta izgubiti osim života. Bolje se odmah riješiti nego polako umirati godinama. Pitaju me jesam li normalan. Pa, kad sam u ratu mogao voditi 120 ljudi, valjda jesam”, pričao je tada Ćosić.
Bivši borac, koji je u Sarajevo došao 1992. godine iz Kaknja, spavao je na stiroporu, ložio vratu i tako je nekako uspijevao živ dočekati jutro. Posla nije imao, žena ga je ostavila, a siromaštvo mu je razorilo porodicu…
“Niko neće da me primi da radim, jer sam već pred penziju. Svi traže mlađe momke da rade. Bio sam od prvog do posljednjeg dana u Armiji RBiH. Branio sam državu, koja je sada digla ruke od mene”, pričao je tada Ćosić.
Navodno je pitanje svoje egzistencije riješio uz pomoć ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Nedžada Ajnadžića i Vlade Kantona, dobivši posao i stan. Prve nezvanične informacije govore da je Ćosić dobio otkaz na poslu.

Related posts

Leave a Comment