AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

POLICIJA I TUŽILAŠTVO TEK POSLIJE 2 MJESECA PRETRESAJU KUĆU OSUMNJIČENOG A ON SE `NEOČEKIVANO` ODMAH POSLIJE TOGA PREDAJE

Zašto se čekalo na pretres kuće ?

 

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske pod nadzorom Republičkog tužilaštva jutros su u okviru istrage u vezi sa rasvjetljavanjem krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića uhapsili su Sretena Popovića. Policija je izvršila i pretres kuće odbjeglog Benedija Đukanovića.

Istraga zbog ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, policiju je odvela do Sretena Popovića, koji je lišen slobode. Osumnjičeni je, kako nezvanično saznajemo, bio blizak sa Željkom Kovačevićem, jednim od napadača na Slavišu Krunića i njegovu pratnju. Kako saznajemo, uhapšeni je i od ranije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

Načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću Mirna Miljanović je rekla da je u okviru istrage u vezi sa rasvjetljavanjem svih okolnosti ovih teških krivičnih djela danas slobode lišeno lice inicijala S.P. koje bi moglo da se dovede u vezi sa pomaganjem izvršiocima ovog krivičnog djela izvršenje ubistva.

U akciji MUP-a RS izvršen je i pretres porodične kuće Benedija Đukanovića, koji je trenutno u bjekstvu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica.

“Tom prilikom je pronađeno više predmeta koje će moći poslužiti u krivičnom postupku protiv njega. Ono što možemo reći da je on i dalje u bjekstvu i da policija intenzivno sarađuje i sa drugim policijama u cilju njegovog lociranja i lišenja slobode”, kazala je Miljanovićeva.

Ono što ostaje nejasno, jeste zašto MUP RS nije odmah izvršio pretres kuće Benedija Đukanovića, već su čekali skoro dva mjeseca od kada se dogodilo ubistvo, da to učine. Od dana ubistva, svi tragovi koji bi upućivali na Đukanovića kao izvršioca i osumnjičenog u ovom slučaju mogli bi biti sklonjeni od strane ljudi bliskih njemu.

Slaviša Krunić, vlasnik više kompanija u Srpskoj i BiH, ubijen je 22. aprila ove godine u sačekuši nedaleko od njegovog imanja u Glamočanima kod Laktaša. Tom prilikom ubijen je njegov vozač Žarko Pavlović, kao i jedan od napadača Željko Kovačević.

U okviru istrage o ubistvima Krunića i Pavlovića do sada su uhapšeni radnik firme “Sektor sekjuriti” Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a koji se nalazi u pritvoru, kao i Emilio Baldo, dok se za Benedijem Đukanovićem, drugim osumnjičenim i dalje traga.

BNTV

Related posts

Leave a Comment