AKTUELNOSTI REGION 

Policija i pravosuđe saučesnici u zločinima

Nerazjašnjena i skrivena ubistva u BiH.

 

Slučaj Memić i Dragičević pokazuju svu nemoć i propast sudskog sistema u BiH. Pravda nije svima dostupna, nije za sve ista. Sakriveni dokazi, lažiranje istina, skrivanje ubica. Svirepa ubistva dvojice mladića Dženana i Davida na početku njihovih života pokazuju svu propast i nemoć funkcionisanja pravosudnog sistema u BiH.

Dvije godine traje borba za istinu porodice Memić. Dženan Memić ubijen je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Dženan je ubijen mučki s leđa i Alisa Mutap zna ko ga je ubio. Reći će kad – tad, tvrdi Dženanov otac. “Da ova optužnica mora pasti. Da Ljubo Seferović nema veze sa ovim ubistvom. I tužioci su počeli podnositi ostavke“, rekao je Muriz Memić, otac Dženana Memića.

Otac Dženana Memića, ukoliko se slučaj ne dovede do kraja, sam će reći ko je to učinio. Tvrdi, ubica postoji na slobodi, neka kantonalna tužiteljica Dalida Burzić kaže ime, a on će prezime. Očekuje novu istragu, kojom će se ubistvo njegovog sina rasvijetliti za 24 sata. “Najveći krivac je tužilaštvo sa pripadnicima MUP-a koji su im pomagali u ovome svemu“, kaže Muriz Memić, otac Dženana Memića.

Ista sudbina zatekla je i Davida Dragičevića. Mučki ubijen i bačen u vodu. S obzirom da je pravosudni sistem zakazao, otac ubijenog Davida primoran je sam tražiti pravdu. Protesti traju svaki dan. “Saučesnici, ubice u predmetu David Dragičević su Filip Ćulum, Đorđe Ćulum, ukućani Velimira Jagnjetovića, Darko Ćulum, Darko Ilić, Dragan Lukač i tužilac Dalibor Vrećo“, rekao je Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića. Novinar Slobodan Vasković svakodnevno piše i istražuje ovaj događaj.

Na ovom sinoć objavljenom snimku koji je objavio Vasković i fejsbuk grupa „Pravda za Davida“, vidi se David Dragičević i još četiri momka. Nakon objavljivanja ovog snimka Davor Dragičević i grupa “Pravda za Davida” ponudili su nagradu svakom ko ima informaciju o identitetu dvije osobe koje su sačekale Davida Dragičevića na Trgu Krajine. “Država je ubila moje dijete, moju dušu, ako vam ja ličim na stranog plaćenika neka bude“, kazao je Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića.

Situacija u RS je kulminirala. Nema čekanja. Pravda mora biti zadovoljena. Ubice iza rešetaka. Davidov otac je spreman boriti se za istinu do kraja života. To traži i otac Dženana Memića.

Protesti su jedini vid pritiska da pravosudni sistem počne funkcionisati. Poruka i jednog i drugog i Memića i Dragičevića je hapsite ih vi, mi znamo ko su.

Related posts

Leave a Comment