AKTUELNOSTI REGION 

POHAPSIĆEMO STOTINE POLITIČARA

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske danas su izrazili nezadovoljstvo, jer na dnevni red nisu uvrštena dva zakona, koje je predložio neformalni poslanički antikoruptivni klub (PAK) u Narodnoj skupštini RS.

 

U pitanju su izmjene i dopune zakona o javnim tužilaštvima i o krivičnom postupku u RS, a poslanik Adam Šukalo, koji djeluje u okviru Kluba PDP-a, tvrdi da je sramna odluka vlasti da se ne raspravlja o ovim zakonoma, koji predviđaju utvrđivanje tužilačke odgovornosti u vršenju službene dužnosti.

Podsjetio je da po sadašnjim zakonskim odredbama glavni tužilac, njegov zamjenik i svi tužioci u RS ne mogu biti krivično gonjeni ili odgovarati u građanskom postupku.

-Voljom režima nije dozvoljeno da se konačno u parlamentu RS otpakuje priča o kriminalu tužilaca u pravosudnim institucijama u RS. Na taj način je vladajuća koalicija potvrdila spregu između režima i tužilaca te tajkuna koji finansiraju i jedne i druge – ustvrdio je Šukalo na konferenciji za novinare.

Kada opozicija dođe na vlast, naveo je, bit će prvo usvojena ova dva zakona.

– Tada će u roku od godinu dana bit uhapšeno i procesuirano 100 političara-kriminalaca, tužilaca, sudija i tajkuna, koji su RS opljačkali za više milijardi KM – ustvrdio je on.

Related posts

Leave a Comment