AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Podnesena krivična protiv londonskog studenta a policija i tužilaštvo ćute o istrazi

MUP RS podnio je krivičnu prijavu protiv Petra Đokića, ministra energetike i rudarstva, još prije nekoliko mjeseci…

U krivičnoj prijavi ga tereti za brojne malverzacije sa koncesijama, kao i druge kriminalne radnje, koje su nanijele višemilionsku štetu budžetu Republike Srpske, tvrde moji izvori iz te institucije.
Krivičnom prijavom protiv Đokića obuhvaćeni su i brojni stanovi koji su u njegovom posjedu, a koje su inspektori MUP RS otkrili.
Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu proslijeđen je u Posebno odjeljenje Republičkog tužilaštva za borbu protiv korupcije, organizovanog i najtežih oblika kriminala, na čijem čelu se nalazi Miodrag Bajić.
Posebno odjeljenje do sada ništa nije uradilo po podnešenom Izvještaju protiv Đokića, a ako je suditi po “tradiciji” neće ni uraditi.
Interesantno je da ni MUP RS ni Posebno odjeljenje nisu javnost obavijestili da je protiv Đokića podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, što već implicira na njihovu spremnost da se cijeli slučaj zataška.
I za mnogo manje “ribe”, MUP RS  obavještavao je javnost o počinjenom krivičnom djelu, ali je Đokić zaštićen, jer je ministar energetike i rudarstva, predsjednik SP-a i pripadnik vladajuće oligarhije.
Uputio sam pitanja i MUP RS i Posebnom odjeljenju u vezi sa podnošenjem krivične prijave protiv Đokića, ali odgovor nisam dobio ni iz jedne takozvane institucije.
Malo je vjerovatno da će odgovori stići, s obzirom na namjeru vrha RS da cijeli slučaj zataška, što je poodavno postalo pravilo kada se nosioci vlasti uhvate u kriminalu, kao što je ovaj put sa Đokićem.
Uostalom, nije li Bajićevo Posebno odjeljenje i napravljeno da bi štitilo kriminal i kriminalce iz vlasti, dok je krivična protiv Đokića u Posebno odjeljenje upućena “greškom”, jer je prije toga mjesecima bila “Na čekanju”.
Nije Đokić jedini kriminalac iz vlasti koji je zaštićen od istrage i kažnjavanja za počinjena nedjela; Ima ih još mnogo, a među njima su i pripadnici i funkcioneri DNS-a Nenad Nešić, Aleksandar Glavaš i Predrag Lučić, vlasnici firme “Legend”.
Poodavno je pravilo da vrh Režima dokumentovanjem krivičnih djela pripadnika oligarhije navedene drži “pod kontrolom”: To je slučaj i sa DNS-ovcima, ali i sa Đokićem.

Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment