AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Pobuna rudara zbog višegodišnje krađe političko tajkunske mafije

Ispred Upravne zgrade Rudnika i Termoelektrane Ugljevik okupila se veća grupa radnika i rudara koji su zabrinuti stanjem u preduzeću i potezima rukovodstva RiTE Ugljevik i Elektroprivrede Republike Srpske…

 

Koliko je teška situacija u preduzeću govori nevjerovatan podatak da je nedavno obustavljena proizvodnja i vađenje uglja u rudniku jer nije bilo nafte za rad bagera, dampera i teške mehanizacije!? Pljačka i otimačina su dobile takve razmjere da radnici vide da je dogorelo do nokata, i da će sve đavo odnijeti i ostati bez posla ako se crvene pljačkaške horde ne zaustave. Današnja pobuna i okupljanje radnika su sjajna vijest, jer je to prvi protest u Elektroprivredi u poslednjih 15 godina, i predstavlja veliki iskorak za skidanje okova i lanaca sa vrata napaćenog naroda.

 

 

Povod za okupljanje i protest radnika je vijest da će RiTE Ugljevik i Elektroprivreda Srpske dati čak 180 miliona maraka firmi Komesar, koja je u vlasništvu kontraverznog biznismena Rašid Serdarova. Komesar nije ispunio obaveze i obećanja, nije sagradio drugi blok RiTE Ugljevik niti Hidroelektranu Mrsovo, na rijeci Limu kod Rudog. Umjesto da se Ugovor raskine, Vlada i Elektroprivreda RS planiraju da Serdarovu daju čak 180 miliona maraka, koliko je on, ko sebi, procijenio svoja navodna ulaganja, što predstavlja veliki skandal, i dovelo bi do potpunog uništenja oonako opljačkanog elektro-energetskog sistema Srpske.

 

Milorad Dodik se kao predsjednik Srpske 8 godina vozio u blindiranom „mercedesu“ iznajmljenom od svog drugara Serdarova, pa ne treba sumnjati ko stoji iza namjere da se Serdarovu pokloni 180 miliona, i ko je sa njim o raspodjeli postigao nagodbu u 4 oka.

 

 

Ostaje da li se vidi da li će rudari biti istrajni, i da li će RiTE Ugljevik i Elektroprivreda pod pritiskom radnika i javnosti odustati od suludog nauma da kontraverznom Serdarovu pokolne 180 miliona maraka narodnog novca.

Nebojša Vukanović

Related posts

Leave a Comment