AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

PLJAČKA EPSKIH RAZMJERA

Što su bliže vlasti i to više od nje uzimaju. Formula je jednostavna: što se više zaklinju u ljubav prema Bosni i Hercegovini , to je više pljačkaju…

 

Tko su Đulaga, Nedin i Edin Dedić ? Oni su tek jedni u impresivnom nizu takozvanih tzv. „bosanskih velikana“ i ratnih profitera koji ne poštuju Zakone Bosne i Hercegovine uz amanet Stranke demokratske akcije (SDA) čiju su vjerni financijeri od njenog početka postojanja. Dedići su vlasnici i suvlasnci nekoliko kompanija koje su su bavili trgovačkom djelatnošću i su sve bankrotirale.

PLJAČKA EPSKIH RAZMJERA: "Koliko su Đulaga, Nedin i Edin Dedić u posljednje tri turističke sezone u džep strpali neoporezovanig keša u EUR ?"

Dedići posljednjih 26 godina smiju se u brk Zakonima Bosne i Hercegovine, njenoj izvršnoj i sudskoj vlasti. Žalosna je činjenica da ratni profiteri i postratni „ugledni biznismeni“ braća Dedić i Đulaga Dedić dalje sudjeluju u kreiranju ovakve Bosne i Hercegovine, te se samouvjereno smatraju da su stupovi BiH društva.

U posljednje tri godine objavili smo nekoliko članaka o izgradnji nelegalnih 15 objekata u  podnožju donjeg toka rijeke Une u naselju Kostela, a za koje većina stanovnika grada Bihaća do tada nije ni znala da uopšte i postoji. Sama izgradnja nelegalnih objekata bila je tada vješto zamaskirana šumskim drvećem. Danas to nije tajna i poznata je činjenica da iza cijelog projekta nelegalne sječe šume, uzurpacije i pljačke državnog zemljišta, te izgradnje 15 (petnaest) nelegalnih objekta koje su finacirali Đulaga Dedić, Nedin Dedić (vijećnik u Gradskom vijeću Bihaća ispred SDA) i Edin Dedić. Nelegalni objekti su izgrađeni na zemljištu u vlasništvu JP Unsko-sanske šume to jest države Bosne i Hercegovine.

Đulaga i braća Dedić su divljačko-pljačkaškim činom nanijeli su milionsku štetu državi BiH. No, Đulaga, Nedin i Edin nisu stali na tome. Svjesno i dalje pljačkaju BiH iznajmljivanjem nelegalnih objekata strancima i tko zna sve kome, a sve to “na crno”.

Prema informacijama koje smo dobili na recepciji motela “RIO MARE” dnevna cijena smještaja po osobi iznosi u rasponu od 60 EUR – 140 EUR ovisno o broju gostiju, ali da sve moramo kontaktirati direktora naselja Edina Dedića. Isto tako su nam recepciji motela kazali da je plaćanje gotovinsko u EUR valuti. Naselje koje su izgradili desperadosi Dedići završava treću sezonu “poslovanja”.

Koliko su Đulaga, Nedin i Edin Dedić u posljednje tri turističke sezone u džep strpali neoporezovanig keša u EUR ?

Naselje broji 15 kuća različitih kvadratura. Pregledom satelitskog snimka naselja po slobodnoj procjeni naselje ima oko 90 ležaja. Špica turističke sezone traje 90 dana (juni, juli i august) i prosječna dnevna popunjenost kreveta bila bi oko 70% ili 63 noćenja dnevno. Minimalna cijena noćenja po ležaju iznosi 60 EUR. Tako da su u špici sezone trio fantastikus Dedići ubirali dnevno oko 3780 EUR u kešu, a u toku jedne sezone u džep su strpali 340.200 neoporezovanih EUR-a. Naselje koje su izgradili desperadosi Dedići u posljednje tri sezone “poslovanja” opljačkali su oko 1,020,600 EUR (jedan milion i dvadeset hiljada i šest stotina).

U posljednje tri godine Dedići (Đulaga, Nedin i Edin) oštetili su državu BiH u iznosima od 347,004 KM zbog neplaćenog PDV-a na promet ostvaren u posljednje tri godine i 204.120 KM za neplaćeni porez na dobit. Grad Bihać i Unsko-sanski kanton simbolično su kaznili Đulagu Dedića sa 1200 KM ili beznačajnih 0,058% od opljačkanog iznosa u posljednje 3 godine.

I pored, biti ćemo slobodni i kazati, pljačke stoljeća države BiH i njene imovine izostala je reakcija izvršne i sudske vlasti na svim nivoima u USK i BiH. Nakon beskrupoluznog, divljačkog i pljačkaškog čina Đulage i braće Dedić stanovnici Unsko-sanskog kantona imaju puno legitimno pravo da slobodno bez straha i reprekusija na svakom pedlju imovine u vlasništvu BiH grade što žele jer je očigledno da je pravna država odavno sahranjena u Unsko-sanskom kantonu.

Kako (ne)pravna država za posljednjih tri godine nije pokucala na vrata SDA-ovim pljačkašima stoljeća Đulagi i braći Dedić, budite sigurni da neće ni vama, ali morate ispuniti samo jedan uvjet: da budete član SDA i redovno svakog 10-tog u mjesecu šaljete “ušur” Baketu.

Bisce.ba

 

Related posts

0 Thoughts to “PLJAČKA EPSKIH RAZMJERA”

  1. Ermin Krupić

    Da li je ovo sve provjereno o “pljačka soljeća” u Bihaću?

Leave a Comment