NOVOSTI REGION 

PITANJA ZA ODLAZEĆEG TIRANINA I DIKTATORA

Šta sadrži otvoreno pismo Predsjedniku?

 

Otvoreno pismo Predsjedniku – od mladih povodom Dana mladih!

Poštovani Predsjedniče,

Koristim priliku da Vam se obratim, dok još obavljate tu funkciju, jer čujem da bi na megdan opoziciji na predstojećim Parlamentarnim izborima za istu, mogla da stane i premijerka Željka Cvijanović u ime vladajuće koalicije.
A nju i ne bih da čekam (ukoliko pošteno dobije većinu glasova), da bih joj postavila ova pitanja, jer znate, po njenim kriterijumima „životni vijek građana Republike Srpske znatno je duži“ otkad vi predstavljate vlast, pa bi shodno tome mogla da ostavi prostora da mi odgovori, a moj zdrav razum odista je znatiželjan da što prije sklopi pojedine kockice.

A znate, mislim da i nije baš iskrena. Bar posljednji tehnološki cik internet pretraživača Gugl, svojim čudom od kamere kaže tako. Željka i Vaša supruga sa druge strane betonske barikade, međ` širokom narodnom masom u Vašingtonu, onako neobavezno, pred Kapitolom, `mjesto navodno u pozvanoj sviti o trošku gigantskog SAD-a, na činu inauguracije Donalda Trampa. I sve to opet, onako neobavezno, o trošku odveć anoreksičnog budžeta Republike Srpske.

http://www.rtvbn.com/3849696/da-crknes-od-smijeha-nije-pozvana-angela-merkel-a-pozvana-zeljka-cvijanovic
Sve se znade šta je i kako je, svako djelo dođe na vidjelo.
Iako vjerujući u poštenje rada Izborne komisije, takođe dobro plaćenih posmatrača pojedinih političkih stranaka na prebrojavanju listića, ipak želim svoje dileme razjasniti s Vama, dok još imam vremena, naravno. Krenula bih onako hronološki, unatraške.
15.01.2018. Emisija 5 do 7 (Alternativna Televizija)
Sučeljavanje mladih vladajuće partije (SNSD) – Sanja Vulić, Živko Milunović, sa predstavnikom mladih PDP-a – Nikola Dronjak , kao i mladićem iz pokreta RESTART Srpska – Stefan Blagić. I dva mjeseca od pomenute emisije bunt koji su Vaši mladi partijski puleni izazvali u meni, i dalje ne jenjava.
Dvoje mladih koji su kao lepezom mlatili vašim promotivnim pasošem Republike Srpske koji ste dijelili za dan RS-a 2018., a koji pritom ne znaju ni površinu ove naše bijedne i ogoljele zemlje (ili Vam polovine BiH koju žarko žele da odcijepe, a ne znaju ni kolike im makaze trebaju). Živko Milunović (!?) čiji je politički dijapazon verbalnog sučeljavanja sa argumentovano postavljenim pitanjem sveden na jedva prostoproširenu rečenicu: „Je l` vi ne volite Republiku Srpsku?“.
Sanja Vulić, po kojoj je za raseljavanje iz ove naše Republike Srpske očigledno najveći krivac ruža vjetrova (!?). Pa Vas pitam Predsjedniče, da li ste ih Vi tome učili? I da li ja manje volim svoju zemlju ako ne dijelim Vaše mišljenje? Ili njihovu glupost? Od njih tada ništa pametno i konkretno nisam čula, pa Vas pitam Predsjedniče, kako planirate da srežete kupovinu karata u jednom pravcu odavde??
http://www.youtube.com/watch?v=7JUJPpiTXOo
Moram priznati da je za kraj odveć minule 2017. godine na mene svakako najupečatljiviji utisak ostavio takozvani „gratis panoramski let“ helikopterom u vlasništvu RS, za Svetlanu Ražnatović, njenog nasljednika koji je tu priliku iskoristio za drijemku, kao i neku tamo nepoznatu ženu (vjerovatno zvezdinu ličnu frizerku ili šminkerku), pod nazivom „Stižemo u BL“, kako ga je srpska majka na drušvenoj mreži Instagram opisala (pa zatim obrisala, kad se prašina oko istog malo slegla, no srećom pohranjen je na mnogim portalima).
E sad, ako ima neki lektor srpskog jezika pri Vladi RS koji može da mi objasni kako riječ koja označava put ka, tačnije dolazak negdje – „stižemo“, može istovremeno da znači – već biti tu, i obilaziti „to“ nešto!?
I naravno, ono najvažnije pitanje, što sva ta svita sumnjive prošlosti, pozamašnih dosijea leti o državnim jaslama? Bio to kako rekoste „gratis panoramski let“ za zvezdu humanitarku ili to bio nešto duži let na relaciji Beograd – Banjaluka!?
http://www.atvbl.com/ceca-u-helikopteru-podigla-prasinu-opoziciju-u-rs-na-noge/
Oboljele liječimo humanitarnim brojevima, a Vi novac rasipate na pjevaljke, Predsjedniče!?
Ljeto Gospodnje 2014. Moja tada dvadesetogodišnja rođaka Marija nastanjena u Istočnom Sarajevu, na svega par kilometara udaljenosti od svoga doma, samo sa one druge strane, znate tamo u Federalnom Sarajevu, oko 22 časa uveče dobija dva šamara od nepoznaog lica bošnjačke nacionalnosti (odokativno maloljetnog muškarca, tačnije dječaka), samo iz razloga što je njena prijateljica šetnjom kroz grad oslovila Pravoslavnim, srpskim imenom.
Znate Predsjedniče, jedan od ta dva šamara pripisujem Vama. Pripisujem ga svaki put kada se usudite da raspirujete nacionalizam i mržnju, netrepeljivost među narodima, sa kojim dijelimo ovu kapu nebesku Bosne i Hercegovine, htjeli Vi to ili ne, i sviđalo se to Vama ili ne. Drugi šamar definitivno pripisujem onoj drugoj strani, no učili su me da uvijek krenem od svoga dvorišta.
Znate, mislim da je patriotizam koji u svojoj velikoj mjeri graniči sa nacionalizmom (koji je poguban ukoliko državu dijelite sa ljudima šarolikih narodnosti i vjerskih pripadnosti) samo dobar instrument i ključ vladavine, kako Vas, tako i vladajućih u Federaciji. Znate li da je takva politika Socijalističko Federativnu Republiku Jugoslaviju pobucala na najgori način, kroz građanski rat, etnička čišćenja..??
Politika nacionalizma, upravo ono čemu i danas nažalost svjedočimo i čiju pouku nismo izvukli ni nakon 25 godina. Znate li Predsjedniče kako sa kolegama sa fakulteta koji su na studij u Banjaluku došli iz Federacije, koji su bošnjačke pripadnosti s vremena na vrijeme proćaskam o politici? Pognute glave.
Pognute glave ja, pognute oni. Pognute jer nas je sramota loših vibracija koje vođstvo Republike Srpske i Federacije BiH neprestano odašilju jedni drugima poput otrovnih strelica (i jer se od nas očekuje da budemo neprijatelji).
I znate šta Predsjedniče? Baš me briga da li se neko zove Azra, Anđela, Stefan ili Samir, dok u sebi ima čojstvo, dušu i ljudskost. Sve ono što nam politikom nacionalizma svakodnevno iskorjenjavate, sve pod parolom Zavadi pa vladaj.
Istraživački duh doveo me kroz vremeplov youtube-a i do 2008. kada ste me baš negativno iznenadili činjenicom da ste priznali genocid Srba nad Bošnjacima u Srebrenici (!?).
Obzirom da ste naročito posljednjih godina onako odsječni u izražavanju potpuno inverznog stava po istom pitanju, pitam Vas sad, koji je Vaš konačan odgovor (osjećam se kao Tarik Filipović u čuvenom šou Tko želi biti milijunaš) po pitanju Srebrenice?

I tako idući unazad, dođoh i do onih mučnih, ratnih godina kada sam bila dijete. Znate, onih godina za vrijeme kojih ste se, kako to s ponosom (!?) volite reći, Vi bavili biznisom (kad Vas upitaju za porijeklo pogoleme imovine). I tako, uvijek se sjetim scene, kada je tata iz vojne baze u Mahovljanima, na dvočasovni dopust, biciklom došao do Borika (tada smo tamo živjeli), u posjetu porodici.

Ni dvadeset minuta da je krenuo nazad, sirene iz Kampusa označile su uzbunu. Vazdušna opasnost. Znate li Predsjedniče da taj strah da li će moj otac uspjeti, biciklom ponavljam, bezbijedno stići u bazu, nikad neću zaboraviti i da ga proživim istim intenzitetom po svakom sjećanju? Srećom, stigao je, što bi rekli izvukao se. No braća, očevi, djedovi mnogih mojih prijatelja nisu. Nisu uspjeli da prežive taj prokleti rat. Isti onaj na koji nas opet huškate.
Pa Vas pitam Predsjedniče, da mi još jednom ponovite, kakvim ste se to biznisom bavili i gdje ste bili dok se gradila moja Republika Srpska? „VAŠA“ Republika Srpska (koju ste privatizovali, ojadili), koju ne vadite iz usta i čije rođendane grandiozno proslavljate?
Ispod pasusa, u zagradi, primjetićete neke čudne hijeroglife. To su linkovi. Ukoliko ih kopirate na bilo koji pretraživač (da ne kažem Gugl, reći ćete da taj isti ima nešto protiv Željke, Vas), dakle Internet Eksplorer, Jahu, Mozila Fajerfoks, otvoriće vam se video argumentacija za svako postavljeno pitanje.
I za kraj, obzirom da godinama koristite javni televizijsko radijski servis (RTRS), a odnedavno i Alternativnu televiziju kao platno na kojem ćete projektovati filmove koji veličaju Vašu poštenu vladavinu, iskoristiću svoje pravo da i ja iskoristim plašt, te se ovaj put potpišem pod pseudonimom, da ukoliko, ponavljam, opet pošteno dobijete izbore, po završetku studija još više ne unizim svoje mjesto na Birou rada. U borbi sa vjetrenjačama
S poštovanjem :

„Dona Kihot“

Related posts

Leave a Comment