NOVOSTI 

OTPUŠTEN S POSLA ZBOG ODBIJANJA DA IDE NA KONTRA MITING !

Željko Bilić, građevinski inženjer i bivši radnik Komunalnog preduzeća “Komus” iz Novog Grada kaže da je nakon 24 mjeseca rada u preduzeću dobio otkaz zbog podrške koju je dao Savezu za promjene i odbijanja da učestvuje na kontramitingu Saveza nezavisnih socijaldemokrata 14. maja na Trgu Krajine u Banjaluci.

 

“Bio sam zaposlen u KP ” KOMUS” a. d. Novi Grad na određeno vrijeme. Po zanimanju sam građevinski inženjer, tako da koriste i moju licencu. Nakon isteka ugovora dali su mi otkaz (iako imam 24 mjeseca rada i kao što sam rekao, koriste moju licencu). Otkaz sam dobio zbog “delikta mišljenja”. To je urađeno zbog mog odbijanja odlaska na kontramiting u Banja Luku u maju ove godine”, tvrdi Bilić.

Kako kaže, 3.10. kontaktirao je Glavni republički inspektorat rada, područno odjeljenje Prijedor, telefonskim putem gdje su mu rekli da ne primaju telefonske prijave, nego da im službeno pošalje dopis za nekoliko dana.

“Pismeno sam poslao prijavu preporučeno sa povratnicom 06.10, zaprimili su 07.10, što mi je povratnicom potvrđeno. Inspekcija je izašla u vandrednu inspekcijsku kontrolu 19.10, a obavještenje o izvršenoj inspekcijskoj kontroli je napisano 26.10. Obavještenje sam dobio drugi dan od Republičke uprave za inspekcijske poslove, Sektor inspekcije rada i zaštite na radu, broj predmeta 24.100/173-189-111-3/16. Odgovor je negativan jer oni samo konstatuju da nisam radio na ugovor na određeno vrijeme duže od 24 mjeseca (radio sam tačno 24 mjeseca ), iako je u mojoj prijavi navedeno da oni koriste moju licencu građevinskog injženjera”, izjavio je Bilić.

Iz Komunalnog preduzeća “Komus” za sada su bez komentara.

Autor: Stefan Blagić/frontal.ba

U međuvremenu podnesena je prijava JU Agencija za mirno rješavanje radnih sporova U Banja Luci čiji nalaz je pozitivan za mene. Također nakon prijave građevinskoj inspekciji pomenutom preduzeću je njihova licenca stavita van snage rješenjen glavnog republičkog inspektora br. 24.090/362-169-66-3/16 od 26.10.2016. g., kao i dopisom KP KOMUS br.946/16 od 29.11.2016. g. gdje taj isti KOMUS obavještava glavnog republičkog građ. inspektora da ne ispunjavaju uslove za licencu, ista stavita van snage.
Podnesena je i tužba 28.03.2017. godine i sudski proces je u toku.

Related posts

2 Thoughts to “OTPUŠTEN S POSLA ZBOG ODBIJANJA DA IDE NA KONTRA MITING !”

  1. POKRET TREĆI BLOK

    Nema posustajanja !

  2. Balije su prosle godine ostvarili zaradu od 30 milijuna eura u namjenskoj industriji, a kompletnu dobit vratili kompanijama radi ulaganja u modernizaciju. S Amerima za ovu godinu potpisali ugovore o isporuci opreme u vrijednosti 200 milijuna eura, vise nego citava Hrvatska. A nas precjednik ce se zalozit da jadransko-jonska cesta prođe kroz Hercegovinu, lizat će š*pak Dodiku, nervirat musliće gdje god stigne, kao da je nas, a ne njih, 50%, kao da nisu muslići, nego Dodik, ti od kojih bi trebali dobiti treći. Koliko covjek mora biti glup pa ne vidjeti da nas je Draguljće i njegov ortački HDZ upropastio za čitavo slijedeće stoljeće. online viagra

Leave a Comment