Odložena deložacija porodice

ISTORIJAT PLJAČKE I TERORA NAD NARODOM…


Odložena je i danas deložacija Radomira Kuzmića iz kuće u banjalučkom naselju Česma. Na licu mjesta jutros su ponovo bili sudski izvršioci, policija i mještani. Kuzmić i jutros prijetio da će se zapaliti.

 

Novinarima i snimateljima policija nije dozvolila pristup kući.

Kuzmić je 1992. godine mijenjao svoju imovinu u mjestu Slavonski Kobaš, opština Slavonski Brod, za imovinu Dragomira Budiše iz banjalučkog naselja Česma, ali je porodica Budiša 2003. godine zatražila poništavanje ugovora o zamjeni nekretnina, što je Osnovni sud u Banjaluci prihvatio.

Kuzmić je protestovao pred Osnovnim sudom u Banjaluci i 2009. godine stupio u dvadesetodnevni štrajk glađu pred Narodnom skupštinom Republike Srpske zbog odluke banjalučkog Okružnog suda Banjaluka da potvrdi presudu Osnovnog suda kojom se poništava ugovor o zamjeni nekretnina.

Kuzmić je ranije protestvovao i ispred palate predsjednika RS.

Prošle godine kada su htjeli da deložiraju porodicu Kuzmić, on se zabarikadirao u kući i prijetio da će da se zapali plinskom bocom, nakon čega je policija odustala da ga izbace iz kuće.

Na kraju, Kuzmić je rekao da je iznenađen pokušajem deložacije, jer je, kako je obaviješten Ministarstvo za izbjeglice postiglo dogovor sa porodicom Budiša da se prolongira deložacija tako što će ministarstvo plaćati zakup kuće, dok smještaj za Kuzmiće ne bude riješen.

Prije dva dana, kako tvrdi, porodica Budiša je odustala od toga i zatrašila da se izvrši deložacija.

 

Izvor : BN 30.03.2017.

Related posts

Leave a Comment