AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Od robijaša dogurao do poslanika u parlamenu i milionera

Nenad Nešić, poslanik DNS-a u parlamentu BiH i v.d. direktor “Putevi RS”, robijao je u Srbiji, a prebio je svojevremeno svoje pomoćnike u “Putevima RS”…

Nije odgovarao zbog toga, jer je sve zataškano. Prije nego je postao direktor u “Putevima” tukao je podređene u svojim propalim firmama.
Nešić koji je osiono i bahato nogom šutirao gomilu novčanica nije mnogo iznenadio svojim postupkom.
Nešić je uvaženi visoki funkcioner DNS-a, poslanik i direktor, iako je poodavno trebalo da bude u zatvoru zbog brojnih pljački koje je počinio i čini ih i dalje.

Dio njegovog Ganga su i Aleksandar Glavaš, narodni poslanik (DNS) i Mladen Lučić (odbornik DNS-a), “vlasnik” firme “Legend”, kojima su svojevremeno zapaljeni automobili;

Sigurno ne zato što su odlični momci, već u sklopu mafijaških obračuna u Istočnom Sarajevu.

Lučiću je zapaljen automobil 21.08.2017., ali to je za njega sitnica, jer sada vozi BMW-ov džip; Glavašu je izgorio A6, 25.12.2017., ali ga to nije uopšte uzbudilo, jer je kupio još bolji auto; Ima se, otima se – od uvoza preskupe soli, maziva, goriva, bitumena… Sve moraju kupovati putari.
Glavaš, Lučić i Nešić dio novca otimaju preko firme “Legend”, a veći dio para Nešić otima sam: “narukvice” pred isplate putarima; Nešić je v.d. direktora “Putevi RS”. Ako putari ne plate “narukvicu” Nešiću (5-10 posto od vrijednosti posla) nema plaćanja radova. Nisu to budžetske pare, već Nešićeve!
Umjesto da je u zatvoru zbog milionskih poreskih dugovanja i javnog optimanja para od putara, Nešić otima javno; Javno tvrdi da posjeduje sedam miliona keša, pa šta je onda čudno što nabije nogom par hiljada evra? Ništa.
Iako protiv njega ima sijaset krivičnih prijava, Nešić je i dalje na slobodi, jer plaća visoke funkcionere MUP-a RS, što je lično potvrdio u nekoliko navrata pred svjedocima.
Zbog navedenog, sedam miliona keša koje Nešić posjeduje su samo dio sume koju će tek da zaradi: “Putevi” su zatražili kredit od EBRD u visini od 100 miliona evra – za sanaciju puteva (ide izborna godina) i dubioze u “Putevima RS”. Nešić će to da raskrčmi bez ostatka.
“Putevi RS” su dužni cca 90 miliona KM. Nešić je zaista odličan “šuter”!!!

Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment