AKTUELNOSTI REGION 

Od Alije u amanet Miletu

Erdoganu se dopali askeri iz SNSD-a…

JUL 2014 :
Turska je značajan remetilački faktor upravo zato što se selektivno ponaša i što koristi svoj ogroman ekonomski i politički potencijal da bi bila isključivo na jednoj strani”, kazao je tada Dodik dodajući da “tko ne poznaje dobro Turke koji su vladali ovim prostorima, ne može shvatiti Erdoğanove izjave.

NOVEMBAR 2015 :
Video sam plan za rušenje Republike Srpske. Znamo mi to. Postoji integralni dokument koji sam imao prilike da vidim, a koji podrazumijeva da se stalnim atacima na institucije u RS i autoritete u tim institucijama pokušava skrenuti pažnja i dovesti do potpune destabilizacije.

JUN 2018 :
U Sarajevu ima 120 i nešto džamija. Dvije stambene zgrade i odmah džamija, gdje nikada nije bila prije rata. U FBiH ima 800 džamija na mjestima gdje nikada prije rata nisu bile. U blizini aerodroma u Banjaluci imate džamiju koja nije postojala prije rata. Nemoj mene tjerati na to, nemoj mi uznemiravati dan. Nemoj mi puštati ozvučenje da arlauče, jer ja nisam to.

MAJ 2019 :
Dodik Erdoğanovoj vojsci: Merhaba, asker!
Kopernikanski zaokret: Predsjedatelj Predsjedništva BiH u Ankari potpisao ugovor o financiranju autoceste Sarajevo – Beograd i promijenio retoriku.

ZAKLJUČAK:

Ako Dodik ode još jednom u Tursku vratiće se kao Mujo…

Related posts

Leave a Comment