Očekivane prijetnje represijom, zataškivača Ubistva, samim tim i saučesnika Naručilaca Likvidacije i Egzekutora

Ključni ciljevi bahatog, drskog, beskrupuloznog saopštenja MUP-a RS jesu:

-Sprečavanje otkrivanja Ubica Davida Dragičevića i naručilaca Ubistva 

-Sprečavanje Protesta zbog zataškavanja Ubistva
-Sprečavanje Obraćanja Davora Dragičevića na sjednici Narodne skupštine RS
-Utjerivanje straha narodu
Neljudi Ubiju Čovjeku Davoru Dijete, a onda hoće da krivično gone i njega!!!

1.
Vrh MUP-a RS koji čine Dragan Lukač, ministar, direktor Policije Darko Ćulum i Darko ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, najavio je, današnjim saopštenjem, obračun sa svima koji traže da se otkriju Naredbodavci Ubistva Davida Dragičevića, kao i Izvršioci tog zločina.
2.
Očito su Lukač, Ćulum i Ilić, kao i njihovi saučesnici, ali i oni koje trojac štiti, potpuno izgubili živce i otvoreno prijete represijom – podizanjem krivičnih prijava protiv Davora Dragičevića i svih onih koji traže Istinu o Ubistvu Davida Dragičevića.
3.
Za Lukača, Ćuluma i Ilića je istraga završena, jasno je to iz njihovog saopštenja, u kojem navode da se smrt Davida “neutemeljeno kvalifikuje kao slučaj ubistva”!!!
4.
Prvo pitanje koje se nameće jeste – da li to znači da je završena istraga Tima Siniše Kostreševića, načelnika UKP-a? Očito je da jeste, iako niko nije obaviješten o rezultatima te istrage; Čak i da istraga nije završena i da Kostreševićev Tim i dalje radi, ona je Saopštenjem prekinuta i javno je naređeno da je smrt Davida Dragičevića – “tragična”.
5.
Kostrešević može da pakuje kofere iz “istrage”.
6.
Ponovo je zloupotrijebljena institucija MUP-a RS i to za direktne prijetnje, a očito je i da dio Vrha MUP-a RS neće prezati od daljeg nasilja.+
7.
Prijetnje krivičnim prijavama samo su vrh ledenog brijega; Oni koji kriju Egzekutore i Nalogodavce ubistva ići će na rasturanje protesta na Trgu Krajine.
8.
Malicioznost dominira saopštenjem Lukača, Ćuluma i Ilića, koji su javno raskrinkani da su, zajedno sa patologom Željkom Karanom, pokušali zataškati Ubistvo Davida Dragičevića.
9.
Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, kao i brojni drugi, iznijeli su niz dokaza o zataškavanju Likvidacije, dok dio Vrha MUP RS nije iznio nijedan jedini dokaz da nije Likvidiran; Štaviše, na pres konferenciji održanoj 26.03. ove godine pokušali su lažima kriminalizovati Žrtvu Ubistva.
10.
Prijetnje Trojca treba shvatiti vrlo ozbiljno, jer su namjerni da nastave sa žrtvovanjem nevinih kako bi odbranili sopstvene pozicije, koje su itekako ugrožene nakon svih iznesenih činjenica koje teško kompromituju Lukača, Ćuluma i Ilića, kao i njihove saučesnike.
11.
Oni jesu saučesnici Naručilaca Ubistva i Egzekutora Davida Dragičevića, a nasilje kojim prijete, čak i njegovo materijalizovanje, neće promijeniti tu činjenicu.
12.
Njihov cilj je uništenje kompletne porodice Dragičević, tu nema nikakve dileme.
13.
Ruku na srce, nije je ni bilo od 26.03., a svaki novi dan donosio je potvrdu rečenog.
14.
Njihov cilj je da unište sve one koji su podržali porodicu Dragičević, sa Davorom na čelu, ali neće uspjeti u svom naumu.
15.
Navodi o tome kako je učinjen presedan i Davoru Dragičeviću dozvoljeno da učestvuje u istrazi, jesu najcrnje licemjerstvo: Dozvoljeno mu je da, navodno, učestvuje u istrazi, samo kako bi se ta činjenica mogla potegnuti u jednom ovakvom prijetećem saopštenju, iz kojeg izvire nasilje. 
16.
Suštinski, Davoru Dragičeviću nije dozvoljeno nikakvo učešće u istrazi, niti je on imao bilo kakav uticaj na nju.
17.
MUP RS u svom violentnom saopštenju nije demantovao nijednu jedinu činjenicu iznesenu na račun Lukača, Ilića, Ćuluma, Karana i ostalih, koje dokazuju direktno njihovo saučesništvo u zataškavanju Ubistva Davida Dragičevića i skrivanju njegovih Nalogodavaca i Egzekutora.
18.
Zato jesu jasno kazali da slijedi nova zloupotreba institucija – prvo prijetnje krivičnim prijavama, nakon toga privođenja i hapšenja, potom istraga Tužilaštva koju predvode, za pretpostaviti je, “tužioci” Dalibor Vrećo i Saša Labotić.
Između navedenih epizoda odbrane Ubica i Naručilaca Ubistva, biće i premlaćivanja, možda čak i još poneko ubistvo.
19.
Da li je neočekivana ovakva reakcija? Taman posla; Upravo je očekivana i nije nikakvo iznenađenje. Iznenađenje bi bilo da su navedeni, koji čine dio Vrha MUP-a RS, dozvolili otkrivanje Ubica i Naručilaca Ubistva.
20.
I da ne zaboravim: Ako je neko urušio instituciju MUP-a RS, doveo sve ostale pod upitnik, onda su to, bez dileme, Lukač, Ćulum, Ilić, Karan, Vrećo, Labotić…
Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment