AKTUELNOSTI REGION 

Nikada vas neću iznevjeriti ni napustiti, kao ni vi mene

Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša; 197. dan, sine na tvom trgu, jedinoj slobodnoj teritoriji u ovoj državi – poručio je danas Davor Dragičević, sa Trga Krajine.

Nastavio je riječima da Davida ne da nikome, niti će ga ikada dati, „a kamoli ubicama koje proslavljaju 197 dana njegovo masakriranje“.

– Darko Iliću, imam ispis bazne stanice od 26. marta. Načelnik uprave za organizovani kriminal i terorizam koji je ubio svoju ženu na sinov rođendan – Ćelavi, radi u MUP-u još uvijek – rekao je Dragićević.

Prilaze mu, kaže, ljudi razočarani u rezultate izbora, iako je on rekao da ih neće ni biti.

– Nema potrebe za izborima. Ja glasao nisam. Svi vi koji ste glasali kuc – kuc na vrata onima kojima ste dali svoj glas i pitajte šta su uradili sa vašim glasom. Opravdajte povjerenje. Grupa „Pravda za Davida“ će ovih dana prerasti u udruženje građana, a napravićemo i fondaciju “Pravda za Davida”.

– Rekao sam vam, stojim iza svojih riječi i kunem se Davidovim grobom i slikom njegovom da vas nikada neću iznevjeriti ni napustiti, kao ni vi mene. Ako treba osnovaćemo novu državu. Ako treba biću i predsjednik. U čemu je problem!? – pita Dragičević.

Pravda za Davida, 8.10.2018. godine / foto: Sanela Božić
Pravda za Davida, 8.10.2018. godine / foto: Sanela Božić

On je rekao da je kuću tek počeo da pravi na Trgu Krajine.

– Auto sam parkirao i garažu ću praviti. Dobijamo danas i šatore. Pravićemo svoju državu. Ovo su temelji na Davidovom trgu. Nećemo živjeti sa ubicama i zločincima! Nećemo im biti komšije! Sa njima nema suživota. Politika nas ne interesuje. Pravne države nema.

– Institucije ne postoje. Šta sad? A djecu i dalje ubijaju i proslavljaju, pjevaju, tuku, maltretiraju – rekao je Dragičević.

On je poručio da za vrijeme „ovih institucija“ više neće platiti nijedan račun.

– Kazne me ne interesuju, ništa me ne interesuje. Ovdje smo radi Davida Dragičevića i radi naše djece i ovdje smo zbog vas. I nama se još živi, ali ne na ovaj nači – poručio je Dragičević.

Related posts

Leave a Comment