AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Nikad gora vlast u našoj istoriji – otimaju sve od naroda

Obećanje predsjednika Vlade Republike Srpske da će sankcionisati neodgovorne direktore šumskih gazdinstava željno iščekuje Danilo Rajić iz sela Vrhovina kod Sokoca. On tvrdi da mu Šumsko gazdinstvo „Romanija“ više od decenije krade šumu…

 

Do sela Vrhovina u sokolačkoj opštini vodi loš makadamski put, koji dodatno uništavaju kaminoni Šumskog gazdinstva „Romanija“. Prema tvrdnjama Danila Rajića, sijeku i prodaju privatnu šumu koja je više od stotinu godina u njegovom vlasništvu i vlasništvu njegovih rođaka.

“Ovo je privatno vlasništvo, ali oni su ušli i isjekli tu šumu. Oni tvrde da je to njihovo. Ali inspekcija je rekla da je sve moje”, kaže Danilo.

Danilo ima sve dokaze da je šuma njegova, izvode iz grunta i katastra, presude sudova – ali to, kako tvrdi, Šumsko gazdinstvo ne priznaje, već redovno siječe njegovu šumu, a njega je prijavilo policiji, jer je iz svoje šume odsjekao drva za ogrev.

“Pisao sam Vladi, Skupštini. Još samo portirima nisam pisao u Republici Srpskoj. Više ne znam šta ću. Ja imam 80 godina, nikad gora država nije bila, ovo je privatna država, pogotovo ova vlast što je došla. Oteše sve živo. Uzeli novac, bili bijeda, sad bogovi, nikoga ne gledaju”, kaže Rajić.

Danilo se sa suprugom u Vrhovine iz Semozovca vratio poslije „Dejtona“. Imovinu u Federaciji uspio je da vrati, ali u Republici Srpskoj to pravo ne može da ostvari iako je učestvovao u stvaranju Srpske. Danilo je odlikovan borac prve kategorije, a u temelje Republike Srpske život su ugradila njegova dva brata i sin, čije je posmrtne ostatke iz Semizovca Danilo prenio u Srpsku.

Danilo poručuje da, dok je živ, neće odustati od borbe za svoju imovinu.

BN televizija

Related posts

Leave a Comment