Nema istrage sve dok god Lukač ne bude istražen

“Istražna radnja prepoznavanja izvršena je danas i istoj je prisustvovao postupajući tužilac”, odgovoreno mi je iz OJT Banjaluka na pitanje da li je izvršena Istražna radnja prepoznavanje počinioca krivičnog djela Iznuđivanje iskaza počinjenog na štetu Bogdana Diljevića…

Odgovor Želimira Lepira, Glavnog tužioca OJT Banjaluka, svjedočanstvo je da je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, bar u jednom mikrosegmentu stavljen u okvir zakona.
Lukač je, o čemu sam u niz navrata pisao, od juna mjeseca odbijao da postupi po Naredbi tužilaštva i sprovede navedenu istražnu radnju, odnosno da dovede na prepoznavanje inspektore za koje se sumnja da su teško pretukli Diljevića.
https://1.bp.blogspot.com/-r3HX36Oevdk/Xbg_ZkaLZAI/AAAAAAAAiCw/BFfKytelB_Apli1D-U4XCgfstc6aNIA_gCLcBGAsYHQ/s1600/t.png
Sam Diljević je drugim medijima izjavio da je bio na prepoznavanju, ali da od inspektora koji su dovedeni niko nije od onih koji su ga tukli.
“U prvoj turi je bilo deset osoba, u drugoj osam, a u trećoj pet osoba. Nisam nikoga prepoznao. Nisu doveli ljude iz krim policije koji su me tukli, nego neke druge policajce”, rekao je Diljević za SrpskaInfo i dodao da bi mogao prepoznati inspektori koji su ga tukli i da sutra ponovo ima novo prepoznavanje.
Dva inspektora-nasilnika nadležno Tužilaštvo sumnjiči da su batinama pokušali da iznude iskaze, a Lukač je učinio sve da ne postupi po Naredbi tužilaštva.
https://1.bp.blogspot.com/-SzrH3vbp3QM/Xbg_pa7ZUwI/AAAAAAAAiC0/_xtMeXyzIgkQDBvRDmvB1j_YB9bBv-cywCLcBGAsYHQ/s1600/Bogdan-i-Bosko-Diljevic-Foto-D-BOZIC.jpg
Po prvoj Naredbi, onoj iz juna, nije ni postupio, već po drugoj upućenoj u PU Banjaluka, 04.10.o.g.
Svih ovih mjeseci otvoreno je pitanje zbog čega Tužilaštva nadležna za Lukača ne sprovode istragu protiv njega, jer se stavio iznad zakona, ne dozvoljavajući mjesecima da se postupi po Naredbi tužilaštva?!
Ukoliko Posebno odjeljenje Republičkog tužilaštva ne otvori istragu protiv Lukača zbog odbijanja da njegovi podređeni postupe po Naredbi tužilaštva, onda oni snose punu odgovornost za bezakonje koje mjesecima  promoviše i sprovodi upravo Lukač.
Međutim, teško je vjerovati da će išta od toga biti, kao što je teško vjerovati da će Lukač nastaviti da djeluje u skladu sa zakonom, pošto se on poodavno stavio iznad zakona. I ubjeđenja je da je on zakon, zbog čega je Banjaluku pretvorio u Geto!

Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment