AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Neki su hrvati konačno progledali i shvatili da ih pljačka hdz mafija

LETJELE FLAŠE ispred zgrade HDZ-a – Radnici zasuli Čovićev automobil bocama…

 

Više stotina radnika „Aluminija“ tačno u 11:30 sati, kako su to najavili juče, okupilo se pred Centralom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH u Mostaru, gdje su u podne čelnici ove stranke trebalo da održe sastanak s predstavnicima Sindikata ovog preduzeća.

Međutim, jutros je iz HDZ-a BiH saopšteno da će predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović obići mostarski „Aluminij“ te se sastati s menadžmentom, Nadzornim odborom i Sindikatom, ali u upravnoj zgradi ovog preduzeća.

To je izrevoltiralo radnike, koji nijesu htjeli da odustanu od okupljanja pred zgradom HDZ-a BiH i gdje, zapravo, čekaju da njihovi predstavnici budu primljeni na sastanak.

Kako su kazali predstavnici Sindikata, njih niko nije obavijestio o izmjeni plana i traže da se ispoštuje jučerašnji dogovor.

Ispred Centrale HDZ-a su jake policijske snage.

Dragan Čović je nakon sastanka sa menadžmentom stigao ispred Centrale HDZ-a BiH, ali ga niko od okupljenih nije uspio vidjeti, jer cijeli objekat osiguravaju jake policijske snage. Okupljeni su mu skandirali “Lopove, lopove, izdaja, izdaja”.

Ipak se sastao sa njima.

Romeo Biokšić, predsjednik Sindikata kazao je da su dobili obećanje da će svim radnicima “Aluminija” biti uplaćeni doprinosi te da će se otvoriti pregovori s bankama vezano za kreditna zaduženja radnika.

U trenutku kada je Čović napuštao zgradu u pratnji policije, radnici su, uzvikujuće “Lopove, lopove”, počeli bacati boce i druge prdmete pri čemu je povrjeđena radnica.

Takođe, nasrnuli su na policajce. U incidentu su povrijeđene dvije osobe.

Related posts

Leave a Comment