AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Naručilac ubistva i dalje na slobodi

Vasiljević, nakon što su pokušali da ga likvidiraju, stao na noge…

 

Slobodan Vasiljević, kojeg su pokušali likvidirati 01/02.06. (u ponoć) ove godine, stao je na na svoje noge.

Vasiljević je, nakon brutalnog prebijanja metalnim šipkama, bio u komi danima, ali je uspio da preživi, što je, kako ljekari smatraju, ravno čudu.

Vasiljevića je organizavovana kriminalna grupa napala ispred Parohijskog doma u Šekovićima i zadala mu preko trideset udaraca metalnim šipkama. Prvo je snažno, sa leđa, udaren u glavu, nakon čega su nastavili da ga masakriraju bez milosti. 

Polomljena mu je, od udaraca, lobanja i lijeva noga na nekoliko mjesta. Upravo zbog toga operisan je dva puta, a pred njim je još nekoliko operativnih zahvata, kako bi se sanirale sve teške povrede.

Niko od prisutnih, prilikom pokušaja likvidacije Vasiljevića, nije ni pokušao da spriječi ovaj zločin.

Na čelu organizovane zločinačke grupe nalazi se Slaviša Jurošević, koji je uhapšen u Grčkoj i čeka ekstradiciju.
Način na koji su htjeli da ubiju Vasiljevića, brutalnim batinanjem, ukazuje da su Jurošević i njegova zločinačka organizacija imali naredbu da svoju žrtvu ponize do ga budu ubijali. Nije im to pošlo za rukom, a nikako se ne smije dozvoliti da prošu sa blagim kaznama, jer bi to bila nagrada za pokušaj ubistva, a ne sankcija.
Poznat je i Naručilac ovog, (POKUŠAJA) ubistva, ali policija, a ni tužilaštvo još uvijek ga nisu priveli. Režim nastavlja na taj način da štiti svoje članove koji sebe doživljavaju kao “bogove” i odlučuju o životu i smrti.
O tome svjedoči i sramna kazna za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića; Marko Čolić, bokser, osuđen je na samo četiri godine, a ni policija ni tužilaštvo nisu ni pokušali pronaći nalogodavca ubistva Kovačevića, koje, srećom, kao i u slučaju Vasiljevića, nije uspjelo.
Čolić je, doslovno rečeno, od Suda nagrađen malom kaznom, nikako kažnjen!!!
U sslučaju Kovačevića nije čak uhapšen ni drugi napadač – Nedeljko Dukić, koji je u bjekstvu.
I Čolić i Dukić bili su pod direktnom kontrolom pojedinaca iz MUP RS; Takođe je bitno naglasiti da su pojedini pripadnici Policijske stanice Milići pomogli Juroševiću pri bjekstvu, ali se protiv njih ne vodi nikakav postupak. To ne čudi, jer je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, proglasio sve prupadnike MUP RS “osobama iznad zakona”; Naravno na čelu sa sobom.
“Slučaj Vasiljević” još uvijek nije dobio sudski epilog, a on će pokazati u kolikoj mjeri je Režim spreman da štiti Naručioce Ubistava!

Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment