AKTUELNOSTI REGION 

Narodne pobune protiv režima su sve jače

Grupi “Pravda za Davida” stiže podrška iz Bijeljine. Na trgu Kralja Petra I Karađorđevića organizovano mirno okupljanje.

“David je bio student 2 fakulteta, pjesnik i dijete za primjer”, poručila je sestra Davora Dragičevića, Biljana Bodiroža, koja je bila među okupljenim na trgu u Bijeljini. “Njegov otac samo traži istinu i pravdu. Nikakve “soroševske” i “obojene” revolucije. Ljudi, samo podržite istinu i pravdu, ništa više se od vas ne traži”, dodala je tetka Davida Dragičevića.
“Želimo da pošaljemo podršku porodici Dragičević i da im poručimo da budu jaki, uporni i istrajni u potrazi za pravdom. A pravda će kad-tad izaći na vidjelo”, rekao je jedan od organizatora skupa, Trajan Janković.
“Lakše je ostati u kućama i kukati i jaukati. Komentarisati u prazno, to nije to”, dodao je jedan od organizatora, Aleksandar Stojanović.
“Danas podržavam ovaj skup i ne samo danas, nego ako Bog da da nekako krene na bolje, da nam više ne ginu ovako djeca, da bi neko lijepo živio”, naglasio je jedan od učesnika skupa.
Iako nosi naziv “Pravda za Davida”, skup je posvećen i tragično nastradalim Stanku Gligoreviću i Ivoni Bajo, kao i sarajliji Dženanu Memiću.
“Istražni organi su dobili nalog da se sve zataška, što se tiče slučaja Ivone Bajo. Ja odajem priznanje ovim mladim ljudima koji su organizovali skup, jer ovakvim stvarima se jednom mora stati u kraj”, poručio je Zdenko Bajo, ujak tragično nastradale Ivone Bajo.
“Neka pravda pobijedi, to je ono što ja imam da kažem i još nešto bih poručio. Ja nisam za stisnutu pesnicu podignutu u zrak, što je postao simbol ovih okupljanja. Ja sam za prst na čelo. Razmislite, sledeći ste možda Vi i Vaša djeca. I ja sam izgubio kćerku i znam koliko to sve boli. Zato moja podrška ide svima onima koji su na putu istine i pravde. Hvala i vama, kao mediju, što podržavate sve ovo”, naglasio je advokat Duško Tomić, koji je dao svoju podršku skupu.
Okupljeni građani uz ove poruke upalili su svijeće, a skup je protekao mirno i bez incidenata.

Related posts

Leave a Comment