AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Narod protiv tužilačke mafije

“Tužioci, izađite pred narod!”

 

Ispred zgrade Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka se održavaju protesti građana koji zahtjevaju da se utvrdi stvarni uzrok smrti Davida Dragičevića.

Protestima prisustvuje i Davor, Davidov otac, koji se obratio prisutnima.

“Nečasni pripadnici MUP-a Republike Srpske su ubili moje dijete”, istakao je Dragičević.

“Dragi moj sine, dušo moja, dragi moj Davide – dušo naša. 28. avgust 2018. godine. Evo dragi sine šta smo doživjeli – ti, ja i grupa za Davida. Stojimo ispred institucije koja 148 dana krije nalogodavce, egzekutore i tvoje ubice. Sine dragi, nema ni tvojih gaća – da vrate tvom tati, da ih stavi u ormar”, rekao je Dragičević.

Pozvao je Želimira Lepira, glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i tužioca Dalibora Vreću da siđu dolje i da se obrate prisutnima.

Dragičević je istakao da institucije u Republici Srpskoj ne rade za one koji ih plaćaju – za građane Republike Srpske.

Potom je poručio sljedeće:

“Nečasni pripadnici MUP-a Republike Srpske su ubili moje dijete, moju dušu”.

“Ono što su uradili mom sinu, nisu radili ni nacisti. Ali radi ova država. Kao borac Republike Srpske i ratni vojni invalid sam doživio da mi ubiju dijete – siluju ga i masakriraju ga. Doživio sam da hodam 148 dana kao klovn po trgovima i tužilaštvu – da budem inspektor, tužilac, psiholog, sudija, advokat. Jučer sam možda doživio i možda najteži dan u svom životu bez sina. Tada sam vidio da ga stvarno nema. Nemam s kim otići na roštilj. Uđem u sobu, njega nema. Ali neće biti ni mene”, rekao je Dragičević.

Kako je kazao, ništa ga ne interesuje osim onih koje smatra krivim za smrt svog sina i da ne želi živiti bez Davida. Zatima je poručio sljedeće:

“Ali prije nego što mene ne bude, moraću nešto uraditi za svoje dijete. Jedino ja znam šta treba uraditi. Nemam se više kome obratiti. Uništili su 500.000 života. Svi su uz mene, ganjamo istinu i pravdu. Ne mogu otići na grob i zapaliti svijeću, a živim za taj dan”.

Tvrdi da je nadležnim institucijama u Republici Srpskoj rekao sve što je trebao reći o smrti svog sina. Smatra da niko ne shvata ozibljnost situacije u kojoj se nalazi.

Dragičević je naglasio da će 5. oktobra organizovati još jedno mirno okupljanje nezadovoljnih građana, te je dodao:

“Idem kod svojeg sina da budem s njima zauvijek – da uradim ono što sam naumio uraditi”.

Ukazao je na to da će kazati imena “egzekutora i ubica”.

“Reći ću imena egzekutora i ubica, pa ćemo vidjeti šta će biti. Ako ne pobjegnu. Ali naći ćemo ih na Marsu. To nije problem. Pošto mi Soroš šalje pare. Imam nekih 20 miliona maraka i mogu raditi šta hoću. A dobijam pare i od dobrih ljudi. A koliko je zločinačkih para zaključano, to ćemo jednog dana otkriti – od kraljevskog čistog kokaina”, zaključio je Dragičević.

Iako su Davor Dragičević i okupljeni građani pred tužilaštvom ostali do kraja radnog vremena, očekujući tužioce Dalibora Vreću i Želimira Lepira da se obrate prisutnima, to se nije desilo. Nekolicina radnika Tužilaštva je izviždana od strane građana uz pitanje „Ko je ubio Davida Dragičevića“.

 

BNTV

Related posts

Leave a Comment