AKTUELNOSTI REGION 

NAROD NE MOŽETE ZAUSTAVITI, BANDO MAFIJAŠKA

Više hiljada gradjana Banjaluke šetalo je Davidovim stazama…

 

Duga kolona izmedju 3000 i 4000 građana mirno je išla u koloni Davidovim stazama. Skup je završen na parkingu ispred Muzeja savremene umjetnosti u centru grada. Dugu kolonu u kojoj je bilo više hiljada Banjalučana pratila je policija. Najavljeno je novo okupljanje za sutra u isto vrijeme.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, podsjetio je da  je danas devet mjeseci od ubistva njegovog sina.

– Ja života nemam, mogu me privoditi i raditi šta hoće. Advokat Ifet Feraget je ponudio dokaze i predmet će morati biti prebačen na državno tužilaštvo. Kada se taj predmet riješi ništa više neće biti isto. Mi vrlo dobro znamo način na koji ćemo se boriti sa ubicama Davida Dragičevića, Dženana Memića, Nikole Đurovića i drugih. Zar treba da u Banjaluci stoji novi Davor Dragičević – kazao je Davor i dodao.

– Ako misle da smo ovca za šutiranje i klanje kao što su juče mislili, vjerujte da nismo, ali to ćemo dokazati svojom istrajnošću i hrabrošću – poručio je Dragičević.

Kako je rekao mirno i dostojanstveno su krenuli stazama Davida.

Međutim, policija ih je okružila.

Davor je naveo da je ono što se dogodilo juče lično naredio Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Građani se ironično zahvaljuju policiji što su se i oni okupili večeras. Okupljeni građani uzvikuju “Ko je ubio Davida” i “Pravda za Davida”.

Duga kolona građana išla je, kako su kazali, Davidovim stazama.

Tamo su krenuli kada su “kornjače” na trgu upozorile da je okupljanje zabranjeno.

Porodici Dragičević večeras je stigla moralna podrška iz nekoliko gradova Srbije i BiH. U znak solidarnosti s porodicom Dragičević, okupili su se građani Beograda, Sarajeva. Mostara, Tuzle…

BN/Srpskainfo

Related posts

Leave a Comment