KRIMINAL NOVOSTI REGION 

Narko dileri našli utočište kod ortaka mila

Neko mora da odgovara zbog izdavanja ličnih dokumenata Elvisu Keljmendiju, izjavio je za BN TV predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

 

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica upitao je predsjednicu Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović i presjednika Milorada Dodika ko je, kako i zašto izdao pasoš Elvisu Keljmendiju, kojem je zabranjen ulazak u BiH zbog najtežih krivičnih djela poput organizovane trgovine narkoticima i oružjem.

”Pitam predsjednicu Vlade, kako je moguće da Elvis Keljmendi dobije lična dokumenta Republike Srpske, a da su za njim nekada bile raspisane tri crvene potjernice i da mu je bio zabranjen ulazak u BiH polovinom 2016. godine? Da li je to normalno? Predsjednik Republike Srpske mora da odgovori zašto se Elvis Keljmendi njemu zahvaljuje putem društvenih mreža. Na osnovu čega se zahvaljuje?”, upitao je Govedarica.

Govedarica je istakao da Republika Srpska ima veliki problem sa kriminalcima koji se dovode u vezu sa institucijama Republike Srpske. Srpska je postala sigurna kuća ljudima koji trguju drogom i koji se bave organizovanim kriminalom, kazao je lider SDS-a.

”Podsjetiću da je u centru Banjaluke prije tri godine takođe ubijen čovjek za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica, čovjek koji se bavio trgovinom droge. U kakvoj to mi Republici Srpskoj živimo? Ovo je veliki presedan. Zahtijevamo odgovore od nadležnih u Republici Srpskoj kako je moguće da se to događa”, kazao je Govedarica.

Podsjetimo, Elvis Keljmendi, sin poznatog Nasera Keljmendija, za kojeg se sumnja da je jedan od najmoćnijih vođa albanske mafije na ovim prostorima, dobio je dokumente Republike Srpske.

Iako mu je još u junu 2016. godine zabranjen ulazak u BiH zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom i terorizmom, te zbog predstavljanja prijetnje po bezbjednost, Elvisu Keljmendiju je 17. avgusta ove godine MUP Republike Srpske u Zvorniku izdao pasoš BiH, kojeg je Keljmendi svojeručno potpisao, što potvrđuje fotografija njegovog pasoša koju je objavio portal „Faktor“.

Keljmendi se zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na dobijanju pasoša BiH. “Živeo Dodik” – napisao je Keljmendi na Faktorovoj Fejsbuk stranici.

Istovremeno, Policijska uprava Zvornik je potvrdila da je izdala Keljmendiju lične dokumente, navodeći da je prilikom podnošenja zahtjeva Keljmendi ispunjavao sve zakonom propisane uslove i da tada za njim nije bilo aktivnih potjernica.

BNTV

Related posts

Leave a Comment