Naredni put ćemo doći s bombama na proteste

Ispred zgrade Parlamenta FBiH došlo je do fizičkog obračuna specijalne jedinice policije i manje grupe demobilisanih boraca koji su pokušali ući u zgradu ove institucije.

Sukob policije i demobilisanih boraca - Naredni put ćemo doći s bombama na proteste koje ćemo baciti-

Demobilisani borci su nezadovoljni jer se njihovi zahtjevi o objavi registra, boračkom dodatku i ukidanju finansiranja boračkih udruženja nisu našli na dnevnom redu današnje sjednice Parlamenta FBiH.

Oni su u jednom trenutku oformili tim od pet predstavnika koji su ušli u zgradu Parlamenta FBiH, ali uprkos čekanju nije primio niko od zastupnika. Kada su izašli iz zgrade i saopćili kolegama da nisu primljeni na pregovore, pokušali su na silu probiti kordon policije koja im je uzvratila silom.

Incident je trajao kratko, a nakon njega policija je raspoređena oko zgrade Parlamenta, a demobilisani borci ne planiraju napustiti lokaciju.

Bivši major: Naredni put ćemo doći s bombama na proteste koje ćemo baciti

 

Nakon sukoba koji je izbio ispred Parlamenta FBiH u kojem je došlo do fizičkog obračuna specijalne jedinice policije i manje grupe demobilisanih boraca oglasio se ratni major iz Zenice koji je kazao da će idući put doći sa bombama koje će baciti na policiju.

Predstavio se kao ratni major Hajrić Doglod te je rekao kako su demobilisani borci pokušali ući u zgradu institucija nakon čega je komandir policije fizički nasrnuo na njega i spriječio ga u tome.

“U tom fizičkom obračunu sam ga uhvatio za vrat nakon čega je on mene udario palicom. Kada se situacija smirila izvinio sam se, ali on nije htio prihvatiti moje izvinjenje”, rekao je Doglod.

Naveo je da je bio isprovociran jer je dotični komandir rekao da je on veći borac i Zlatni ljiljan.

“To me je povrijedilo jer ja najbolje znam koliko sam se u ratu borio, a od ove države nemam ništa. Ilegalno kopam ćumur u Zenici, a danas sam došao ostvariti svoja prava kao i ostali borci, međutim, u tome nismo uspjeli. Naredni put ćemo biti bolje organizovani i doći ćemo s bombama koje ćemo na njih baciti te će onda oni od nas bježati, a ne mi od njih”, kazao je.

Na kraju je poručio da se nikada nije povukao pred neprijateljem i da ga ništa, kao i ostale borce neće spriječiti u ostvarivanju prava.

Klix.ba

Related posts

Leave a Comment