AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

NADA POSLEDNJA UMIRE – A AKO BAŠ NEĆE PRIRODNO ONDA `ZADESNO` SASVIM SIGURNO

Bilo je to davno, davno, još krajem prošle godine, kada je opozicija shvatila da su pokraĐeni, kako bi trenutnu situaciju kultni Srećko Šojić definisao. Ali, avaj. Kasno…

 

Energija protraćena, nade publike izneverene. Može li se prosuto mleko sada vratiti? A i u šta bi ga usuli, jer se izgleda i krčag raspada. Ručka otkinuta u Bijeljini, dno je na Sokocu, a veliki komad u Doboju.

Kakva je to opozicija koja je tek na kraju trke shvatila da je sve radilo protiv nje – i sudije, i staza, i, naravno, pozicija, pa čak i strani proizvođač patika koji je napravio klizave đonove? Samo je publika imala strpljenja, naklonosti, čak i kad bi lutali po stazi tražeći pravi smer. I uprkos tome je bila spremna da podrži i brani. Ispalo je da nema koga.

Ovih dana svedočimo i umiranju jednog od poslednjih dinosaurusa. I ovaj, kao i prethodni pripadnici vrste iz prohujalih vremena, umire zbog nedostatka hrane. A nema ni ko da ga hrani. Aluminus Mostaurus je na izmaku snaga, a ako ne dobije energiju, zalediće mu ce krv u ćelijama i biće to kraj. No, u zadnji čas, g(l)asoviti Rusi se pomaljaju kao potencijalno spasonosno rešenje za umirućeg. Očekivana je to sudbina za giganta koji se prepustio politici da ga vodi.

Van sezone, kad joj vreme nije, turističkoj agenciji “MIP” iliti “Ministarstvu inostranih poslova”, spremaju čistku. Bar su tako najavili novoizabrani članovi predsedništva. Kažu da nije u redu da u diplomatska predstavništva putuju i BiH predstavljaju članovi pojedinih familija, dok su druge familije ostavljaju nepravedno uskraćene za ludi provod u inostranstvu. Red je da se familije promene.

Ove najavljene izmene su zabrinule ozbiljni svet koji su uveseljavali gafovi predstavnika BiH. Ipak, nema mesta za brigu. Znamo mi nas. Male su šanse da dođe neko ko se u diplomatiju i razume. Jer, diplomatska predstavništva se ovde shvataju kao specijalna odeljenja za prevazilaženje puberteta. Njihova svrha i jeste da se čovek malo provede, iživi, izluduje. Zato i postoji imunitet koji ih štiti. Inače bi načisto propali po zatvorima.

Ni ova sedmica nije donela reakciju nadležnih na pitanje koje se postavlja već odavno – Ko je ubio Davida? Činjenica da su imena obznanjena, a da je reakcija države izostala, ukazuje na jedan od dva razloga. Ili države nema ili ubice imaju državu. Koji god da je odgovor, užasavajuće je saznanje da vaša sudbina ili život zavise od volje ili raspoloženja moćnika. Nikad se ne zna kad ćete se nači na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. To je i razlog što se koferi ubrzano pakuju, a evakuacija dobija na zamahu.

Milanka Kovačević

Related posts

Leave a Comment