AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Na univerzitet zaposlio dilera a dio njihovog klana vlada i narko mrežom

Da li su spremni i na fizičke eliminacije…

 

Nenad Nešić, Aleksandar Glavaš i Mladen Lučić spremni su na najgora nedjela; Prijetnje ubistvom, koje su već izricali, samo su put da tako nešto i počine. Sve u cilju zaštite opljačkanog. Posebno je “lak na obaraču”, zasad samo verbalno, Lučić, koji ima kratke živce, a spreman je na sve.
Lučić, koji je, suštinski, tek mali bijedni crv, pouzda se u narko mrežu sa kojom ima odlične kontakte, a zaposlio je neke od narko-dilera.
Lučić, pripadnik Gangsterskog ganga Nenada Nešića i vlasnik kriminalne firme “Legend”, zaposlio je na Univerzitetu Istočno Sarajevo Gorana Lazića, u avgusto 2018. godine.
Lazić je, zajedno sa Bojanom Simićem, prema pisanju RTRS-a, 18.10.2016. godine uhapšen zbog proizvodnje i profaje marihuane.
“Zbog postojanja osnova sumnje da su od marta do oktobra 2016. godine vršili kupovinu i preprodaju opojne droge “marihuana“ trojica uhapšenih predati su u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu. RTRS saznaje da su u Istočnoj Ilidži uhapšeni Bojan Simić i Srđan Lazić, dok je u Kantonu Sarajevo uhapšen Almir Šehović. Četvrti uhapšeni, nakon ispitivanja pušten je na slobodu”, objavio je RTRS, 18.10.2016. godine.
Međutim, Lučiću, koji je odbornik DNS-a u opštini Istočno Novo Sarajevo to nije predstavljalo ni najmanji problem da nađe novi posao za uhapšenog dilera.
Očito da to nije predstavljalo problem ni za MUP RS, kao ni za nadležno Tužilaštvo, ali ni za Rektorat Univerziteta, koji se nalazi pod punom kontrolom Nešićeve Gangsterske družine.
Zaposlio je “moćni“ Lučić još brojne članove svoje porodice na Univerzitetu, a za pretpostaviti je kako mu se Lazić zahvalio.
Nešić, Lučić i Glavaš su potpuno van sebe, nakon objavljivanja snimaka na kojima šef Bande Nešić nogom šutira gomilu novčanica, pa ne bi trebalo iznenaditi da krenu i u fizičke obračune sa svima koji im se ne dopadaju;
Ništa od te Bande nije za iznenaditi, posebno od mlađanog Lučića, kojem je zapaljen automobil pasat, 21.08.2017., dok je Aleksandru Glavašu, trećem članu Bande, izgorio A6, 25.12.2017..
Nikakav problem za njih nije predstavljala činjenica što su im, u gangsterskim obračunima, zapaljeni automobili – kupili su nove.
Pod “zaštitom države”
Da podsjetim, Nešić, Lučić i Glavaš su pod “zaštitom države”, jer plaćaju dio vrha MUP RS, koji posjeduje sve podatke o njihovim kriminalnim radnjama, ali ih ili ne šalju u Tužilaštva ili, pak, šalju “preprane”, bez jasnih naznaka krivičnih djela koja su narečeni počinili.
Već sam pisao o tome da se u kafiću “Leon”, koji je bio u Nešićevom posjedu, dila droga, ali da ga policija nikada “ne češlja”, iako se taj kafe nalazi na svega 50 metara udaljenosti od Policijske stanice u Istočnom Novom Sarajevu.
Nešić i svi njegovi kriminalni poslovi su, defakto, pod “zaštitom države”, jer je on dio vladajućeg Režima, kojem je sve dozvoljeno – i trgovina drogom i prostitucija i iznuda i premlaćivanja, nasilje svake vrste, ali i Ubistva.
Zašto bi ih MUP RS uopšte istraživao: imaju preča posla – prebijanje novinara, prikrivanje ubistava i zaštita brojnih kriminalaca u vlasti.
Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment