AKTUELNOSTI REGION 

Na tudjoj zemlji, bez marke u džepu

Da objasnim par stvari oko obojene revolucije, kako je predsjednik zove.

 
Iz perspektive bivse vatrene obozavateljke snsd-a. Ono sto me natjeralo da promjenim plocu, pa čak i da zamrzim ovu stranku čiju politiku u zadnje vrijeme kreiraju laži, obmane, prijetnje, je navedeno u daljem tekstu.
U snsd ima postenih ljudi, ali im politiku kreiraju lažovi, a te laži nas mogu skupo koštati. Željka je zadužena za onaj završni udarac, kada se zakiva poslednji klin u kovčeg upropaštene i pokradene zemlje… jer, i BL je ojađena i oglodana do koske, a tek da ne pričamo o ostalim gradovima i opštinama…
Ovih dana je zatvorena fabrika duvana BL, fabrika je prezivjela rat, ali ne i ovu vlast. Birač propada, TE Gacko, propada zbog stranackog zaposljavanja, HET propada zbog istog. Rafinerija Brod nakon sumnjive privatizacije u ogromnim dugovima. Milijarde dolara smo bili manje dužni prije ove vlasti, koja nas je dovela u klečeći položaj ispred MMF-a. Polako ali sigurno dolazimo u isti polozaj i pred Ruske kredite.
Policija zna gdje se prodaju narkotici i koliko koštaju.
Univerziteti, zdravstvo, institucije su pretvorene u partijske plijenove. Neriješena ubistva, korupcija na svakom ćošku. Sudovi korumpirani.
Sportski giganti kao sto su Borac, Leotar, Rudar, Sloga, Slavija se gase. Preživjeli su rat, bili konkurentni u Juga ligi, ali ovu vlast ne mogu preživjeti. Bitno je da se sve pare ulazu u Igokeu. Dvije banke sa depozitima gradjana su propale, niko nije procesuiran. Kultura nam se Amerikanizuje.
Jesam li zbog ovih činjenica plaćena od strane ambasade? Ta priča je provaljena u svim zemljama, kada je vlast nesposobna hvata se za slamku nacionalizma. Vodja dijeli epitete dezertera čovjeku koji je tada bio dijete? A on švercovao cigarete tada, što ima i zabiljezeno. I bio na sastancima sa Alijom. Dosao na vlast uz pomoć stranog kapitala, rekao da Karadžića i Mladića treba sto prije u Hag.
Dao je 12 miliona KM iz budžeta naroda Amerikancima za lobije, i opet je na crnoj listi.
On proziva nekoga za obojene revolucije.
Daje epitete stranog plaćenika čovjeku koji traži pravdu za ubijeno dijete. Ljudi , taj isti čovjek nas boji svim bojama, i svaku svoju manu lijepi na druge.
Plate koje su redovne daje iz kredita iz MMF, i narušava fiskalna pravila. Naredni korak, kada se ne bude imalo vratiti kamate je “Grčki scenario”. Otpuštanja radnika i abnormalni porezi. A posle toga slijedi rasprodaja naše imovine. Onda nas ni sveci na vlasti neće spasiti, i Siriza je dosla kasno u Grčkoj.
Ne dozvolite da se to i ovde desi!
Učinite to zbog vaše djece, i unuka. Da ne budu po rodjenju dužni MMF-u. Učinite to zbog vasih predaka, da ne napustamo zemlju zbog para, bez ispaljenog metka. Ucinite to zbog Hrišćanstva.
Crveni su napravili idola u Dodiku i klanjaju mu se, žive u vilama i smiju se ljudima koji nemaju banke. Dijelite ovo prije situacije u kojoj ćemo biti, Srbende koje žive na tudjoj zemlji, bez marke u džepu. Tada će biti kasno.
Stanje je alarmantno, a izbora ima. Političari nisu sveci, samo nasi predstavnici. Straše nas ospicama, a ne upozoravaju na virus snsd-a i njegovu epidemiju. Možda ce doći do propasti, države, planete… Ali ovo nije to vrijeme, ovo nije ta godina. Nema više izgvora i razmišljanja “moj glas ništa ne mjenja”. Mjenja i te kako.
Od najmanjih stvari kreću promjene. Svi k'o jedan… Vratimo zemlju nama gradjanima, jer je naša. Dok je jos uvijek naša. !!!

Related posts

Leave a Comment