MUP da saopšti sve o “atentatu”

Srpska demokratska stranka poziva ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da obavijesti javnost da li MUP RS ima saznanja da se priprema antentan na nekog od istaknutih ličnosti opozicije za koji bi bio okrivljen Milorad Dodik, i šta je MUP preduzeo da spriječi takav scenario i zaštiti ljudske živote?

Podsjećamo ministra Lukača da je takvu informaciju prvi plasirao njegov savjetnik Predrag Ćeranić u autorskom tekstu, najavljujući likvidaciju nekog ”ko će se udaljiti od opozicije”, a potom je reciklirao portal ”Vesti”. Sve to je garnirano podrškom partijske televizije SNSD-a – RTRS-a, što je vjerovatno prvi put u istoriji javnih servisa da jedna medijska kuća najavljuje likvidacije neistomišljenika režima, unaprijed braneći režim od odgovornosti.

Srpska demokratska stranka se vrlo dobro sjeća prljave kampanje i linča režimskih medija koji su prethodili nekažnjenom ubistvu potpredsjednika SDS Branislava Garića., kao i ubistvu Milana Vukelića. Nismo zaboravili ni sve laži o ”obojenim revolucijama”, ”Soroševim plaćenicima” i slične izmišljotine, koje nisu imale nikakvu realnu podlogu, ali jesu stvarale u javnosti atmosferu zavjere i poziva na linč opozicije.

Nakon višegodišnje bjesomučne režimske kampanje mržnje, etiketiranja, podmetanja, podjela, poziva na linč opozicionih funkcionera, od strane ministra Lukača, dirigovanih i montiranih istraga protiv uglednih ličnosti iz SDS-a, jedino logično pitanje koje se nameće jeste – ko je sljedeći Branislav Garić? Medijska priprema je izvršena, a i režim je pripremio odstupnicu da nakon gnusnog čina kaže: ”Jesmo li vam rekli da će nekog iz opozicije ubiti!” i svoju krivicu pokuša prebaciti na nekog trećeg.

Ujedno pozivamo SNSD – Milorad Dodik da prestane sa sijanjem straha i mržnje prema svima koji ne misle kao oni i koji nisu zadovoljni stanjem u društvu, da vode kampanju za predstojeće izbore na pozitivnim vrijednostima i programima koji treba da omoguće realno bolju budućnost, umjesto što su nas zarobili lažima, beznađem i korupcijom, ostavljajući nam kao alternativu jedino masovni egzodus stanovništva sa prostora Srpske. Imamo mi daleko većih problema od ovih kojima nas zasipaju režimski mediji, na koje svi zajedno treba da damo odgovore i pokažemo bar malo poštovanja prema građanima i stvarne brige za Srpsku.

Related posts

Leave a Comment