AKTUELNOSTI REGION 

MIRIŠE BARUT PRED IZBORE

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da vlast u Republici Srpskoj uoči održavanja opštih izbora u Bosni, zakazanih za 7. oktobar, “priprema teške incidente u Banjaluci kako bi sprečila veću izlaznost u prestonici Republike Srpske.

On tvrdi da je osnovni razlog za to strah vlasti da će u Banjaluci izgubiti najviše glasova.

Mektić, inače iz redova SDS-a, na konferenciji za medije naveo je da incidente pripremaju ljudi koji dolaze sa strane.

– Sprema se dolazak raznih kriminalaca u Banjaluku. Zato se putem Javnog servisa (RTRS) plasiraju informacije da će neko pokrasti kamione i izbore. Postoje osnovana saznanja, proverena, da će udar ići na Banjaluku. Ne mogu vam reći ko je sledeći. Imamo saznanja, ali o tome ne mogu govoriti – rekao je Mektić.

On je optužio vlast u RS da “deli srpski narod”, a da se nakon napada na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića “više niko ne može osećati bezbednim”.

– Vlast određuje metu i linčuje, a onda uz pomoć kriminalnog podzemlja čini krivična dela. Ovde se dobro zna ko to radi i koji su to kriminalci u Banjaluci – tvrdio je Mektić.

Glave u pesku

Da je krajnje vreme da se u Srpskoj prekine sa podgrevanjem tenzija tvrde i mnogi nekadašnji čelnici RS s kojima su “Vesti” kontaktirale.
Međutim, niko od njih, a u toj grupi je bio i jedan bivši predsednik republike, nije želeo da to kaže i pod svojim imenom. Pravdali su se “atmosferom u kojoj bi bili loše protumačeni”.

Related posts

Leave a Comment