AKTUELNOSTI REGION 

Mile se prepao da će ostati bez prokletih fotelja

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović oštro je reagovao na jučerašnji istup srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je u intervjuu za RTRS iznio niz optužbi na račun opozicionih stranaka u RS…

 

“Jučerašnji Dodikov nastup prepun mržnje i laži pokazuje njegovu svu isprepadanost i nemoć pri samoj najavi da bi mu se mogle izmaći proklete fotelje i pozicije u Sarajevu. Opet je pokazao da njega samo interesuje da svojim šapama prigrabi moć i kontrolu nad budžetima, pravosuđem, službama i ljudskim sudbinama i zato je svu nervozu pokazao izmisljenim napadima na opozicione lidere“, rekao je Borenović za Vijesti.ba.

Borenović je rekao da je priča o legitimnosti vrhunac licemjerja, i to od čovjeka koji je 1998.godine sa svega dva od 83 poslanika formirao Vladu Republike Srpske uz pomoć, naravno, tenkova SFOR-a.

„Je li to isti Dodik i isti SNSD kojeg su sada poslanici SDA izabrali u Dom naroda BiH i koji su izabrali njima “mrske” Izetbegovića i Zvizdića da vode parlamentarne domove“, upitao je Borenović i dodao:

„Njegova pogubna i šizofrena politika u posljednjoj deceniji je otjerala 300 000 građana Srpske u inostranstvo, skoro i da nema novih radnih mjesta, zaduzenje je dostiglo istorijski maksimum, nerijesena ubistva, korupcija, sveprisutan javni kriminal i nepotizam postaju svakodnevnica, demografski zemlja se prazni, ove godine dvostruko vise je umrlih nego rodjenih, ljudi, rođaci, komšije, prijatelji vise ne smiju ni kafu javno popiti sa politickim neistomosljenicima da ne bi bili “odstranjeni”. To su rezultati njegove politike i zato se krije iza lažnih napada na opoziciju bez ijednog argumenta“.

Borenović je rekao da je jasno da Dodik sve to radi zbog konačnog dogovora SNSD-a, SDA i HDZ BiH da se u Brisel pošalje prvi dokument za aktivaciju MAP-a:

„Umjesto što se Dodik vječito krije iza napada na druge, posebno opozicione lidere, neka bude muško, izađe pred narod i konačno saopšti da li je prihvatio aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO i da se prvi programski dokument šalje u štab Sjevernoatlanske alijanse. I kada je davne 1998. godine sa dva poslanika formirao Vlade Republike Srpske i sada kad sa par kupljenih poslanika formira Savjet ministara, on je bio i ostao politička minijatura i kukavica koja samo bezočno laže, napada i vrijeđa. Krajnje je vrijeme da jednom izađe pred narod sa istinom ako uopšte zna šta ta riječ znači“, istakao je Borenović…

 

Related posts

Leave a Comment