MANIPULACIJE KRIMINALACA IZ POLICIJE I NJIHOVO DIRIGOVANJE MAFIJAŠKIM KLANOVIMA – PRAVDA ISTINA
AKTUELNOSTI KRIMINAL POLITIKA REGION 

MANIPULACIJE KRIMINALACA IZ POLICIJE I NJIHOVO DIRIGOVANJE MAFIJAŠKIM KLANOVIMA

U nekoj normalnoj zemlji tipovi ovakvog morala i ponašanja odmah bi bili “ iza brave”. Ali na žalost ovde to nije slučaj i zato ovakvi likovi odlučuju o sudbini običnih smrtnika…

 

Siniša Glamočanin zvani “Ćora” , ubijen je u Bijeljini u ulici Hajduk Veljka, a iz vatrenog oruzja ga je ubio Mile Rosić. Nakon sto je ubio Glamočanina, Rosić je pobegao u nepoznatom pravcu i za njim je poteru organizovala policija Centra javne bezbednosti Bijeljina.

Pored reke Drine u selu Popovi, nedaleko od grada Bijeljina, uz granicu prema Srbiji pronadjeno je auto kojim je Rosić pobegao, a radi se o autu Mercedes cetinjskih registarskih tablica, koji je u vlasnistvu zenske osobe iz Cetinja. Tim autom se u ulicu Hajduk Veljka dovezao ubijeni Glamočanin u pratnji jos jedne osobe i u toj ulici se nasao sa Miletom Rosićem sa kojim je navodno trebao nesto da razgovara. Tada je Mile Rosić pucao u Sinišu Glamočanina i ubio ga, a zatim pobegao u nepoznatom pravcu i za njim je bijeljinska policija pocela da traga.
Glamočanin i Rosić su stari znanci i rivali iz podzemlja i oba imaju iza sebe visegodisnje robije zbog ubistava.
Nakon nekoliko dana od ubistva i skrivanja Mile Rosić se predao bijeljinskoj policiji u pratnji advokata.

Sta je bio razlog da Mile Rosić ubije Sinišu Glamočanina bilo je nepoznato i policiji i tuzilastvu, ali i zabrinutoj javnosti is razlog bezbednosti. Da li im je “ neko iz debele hladovine” komandovao bilo je pitanje na koje nije bilo odgovora u tom trenutku.
Ponovo su mi se javili strucnjaci kriminalisticke struke, dobronamerni profesionalci, koji zele da pomognu u rasvetljavanju ovakvih slucajeva.
Mile Dragičević vlasnik “MD sopa” is Zabara, a to je mesto nedaleko od Brčkog pored reke Save, ima telohranitelja koga zovu “Mrki”. Prema mojim izvorima “ Mrki” je korpulentan i hrabar momak i odan svom gazdi Dragičeviću. Izvori su mi rekli da je tog Dragičevića ucenjivao i reketirao Glamočanin u cemu mu se suprotstavio “Mrki” stiteci svog gazdu. Zbog toga se Glamočanin obratio kriminalnom krugu osoba u Beogradu i trazio da mu pomognu da likvidira “Mrkog”. Otac “Mrkog “ i Mile Dragičević trazili su od Žarka Ćosića nacelnika Centra javne bezbednosti Bijeljina da zastiti “Mrkog” sto je ovaj obecao ali je za tu uslugu trazio novac koji mu je Mile Dragičević dao.

Žarko Ćosić nakon toga trazi od Vele Miloševića da utice na Sinišu Glamočanina da odustane od likvidacije “Mrkog”. Velo Milošević je to mogao da uradi jer je u periodu dok je Siniša Glamočanin bio u zatvoru zbog ubistva Milana Mitrasinovica i Dragana Drčelića u Beogradu, zbog cega je bio osudjen na devet godina zatvora, bio jedan od Glamočaninovih finansijera koji su novcano pomagali Glamočaninu da lakse provodi zatvorske dane i da ima novaca kada izadje iz zatvora. To se zove solidarnost kriminalnih lica. Kada je Glamočanin izasao iz zatvora Velo Milošević ga je uveo u posao i poklonio mu pistolj. Velo Milošević i Siniša Glamočanin su se stavili pod zastitu Darka Kovrlije nacelnika kriminalisticke policije Centra javne bezbednosti Bijeljina kome su davali deo novca zaradjenog od reketiranja, da ih Darko stiti od policije. U poslu reketiranja doslo je do sukoba izmedju Vele Milošević i Siniše Glamočanina, jer je Glamočanin uzimao vise nego sto treba i otrgao se kontroli. Zbog toga je Velo Milošević trazio od Darka Kovrlije da se “ ukloni” Siniša Glamočanin.

U isto vreme u Brčkom Zoran Kokanović vlasnik kockarnica i poslanik u skupštini u Brčkom, imao je u planu da naruci ubistvo Mileta Rosića i to je hteo da trazi od Glamočanina da ucini, ali nije bio u prilici da se sa Glamočaninom vidi tim povodom. Svedoci kazu da je Mile Rosić bio u intimnoj vezi sa Kokanovićevom suprugom i da je uzimao pare iz Kokanovićevih kockarnica na ime reketa u cemu ga je podrzavala i Kokanovićeva supruga. Zoran Kokanović i Žarko Ćosić su u dobrim odnosima jer je Kokanović bitan svedok Žarku Ćosiću i Petru Djokicu predsedniku Socijalisticke partije u Republic Srpskoj zbog ratnih zlocina za koje se terete Žarko Ćosić i Petar Djokić da su ucinili u Brčkom nad Muslimanima i Hrvatima.
Zbog sukoba sa Sinišom Glamočaninom, Velo Milošević nije smeo da dolazi u grad u Bijeljinu.

Žarko Ćosić i Darko Kovrlija su zahvaljujuci tehnickoj opremi za prisluskivanje telefona pratili telefonske kontakte ovih osoba i znali su sta se izmedju njih desava. Odmah su se dali u akciju i osmislili su kako da se rese Siniše Glamočanina kojeg niko nije kontrolisao i koji je postao opasan jer je bio van kontrole. Resavanjem Glamočanina bile bi zadovoljne sve strane. Rosić bi u interesu Kokanovića bio sklonjen na duzu robiju, a Glamočanin vise nikome ne bi smetao. Zbog toga su Žarko Ćosić i Darko Kovrlija rekli Miletu Rosiću da Siniša Glamočanin hoce da ga ubije, a o cemu Siniša Glamočanin u prvi mah nije znao.

O navodnom ubistvu Glamočanin je saznao od svojih prijatelja iz kriminalnih krugova.
Kada su te informacije dovele u suprotstavljenu situaciju Rosića i Glamočanina, oni su trazili da se nadju i da rasciste tu stvar. Sastanak su dogovorili u ulici Hajduk Veljka u Bijeljini. Mile je dosao sam peske, a Glamočanin autom Mercedes cetinjskih registarskih tablica u pratnji jos jedne osobe. Glamočanin je izasavsi iz auta prisao Rosiću, a ovaj je rekao da se malo udalje od auta da razgovaraju nasamo. Mile tada odmah iz straha puca u Glamočanina i ubija ga.

Mile se sa mesta dogadjaja odvezao autom Mercedes kojim je dosao ubijeni Glamočanin. Mercedes je kasnije pronadjen u selu Popovi pored reke Drine, blizu granice sa Srbijom. Mile Rosić se krio u Brčkom sve dok nije dogovoreno da se preda policiji. Dogovor o predaji je postignut sa Žarkom Ćosićem i Darkom Kovrlijom. Kada je Mile dosao u policiju u pratnji advokata, Žarko Ćosić je naredio Darku Kovrliji da se slucaj svede na nuznu odbranu, kako bi se Mile Rosić mogao lakse braniti na sudu. Eto tako se odvijao i desio slucaj “Glamočanin Siniša” . To je bio motiv za jedno ovako surovo ubistvo u koje su gurnuta dva mlada coveka koja zajedno imaju vise godina robije nego zivota. Sada se vidi “ ko im je komandovao iz debele hladovine” i odlucivao o njihovim sudbinama gurajuci jednog u jos vecu robiju, a drugog pod zemlju.

Interesantno da je Mile Rosić gurnut u jos vecu robiju dok njegov kompanjon u kriminalu Željko Radovanović zvani “ Krećo” sa kojim je Mile Rosić od mladih dana krenuo zivotnom stranputicom, zivi slobodno i nesmetano se bavi narko kriminalom, a da policija u Bijeljini nista ne cini po tom pitanju.
Na kraju ove price moram da navedem i sledece jer su na tome insistirali moji izvori:

Velo Milošević je pre izvesnog vremena u Zvorniku pretukao inspektora kriminalisticke policije Dragana Kljajića nakon cega je pobegao u Bijeljinu. Ovaj slucaj zataskali su Žarko Ćosić i Goran Abazović, nacelnici Centara javne bezbednosti u Bijeljini i Zvorniku. To je od njih trazio da ucine Darko Kovrlija sef kriminalisticke policije u Bijeljini. Razlog za to je sto Velo Milošević daje Darku Kovrliji novac od svojih “poslova” da bi ga Darko stitio od policije. Velo Milošević prema mojim izvorima daje novac Zdravka Ljubinkovića pod kamatu gradjanima kojim je novac potreban na zajam. Inace Zdravko Ljubinković je poznati “Bijeljinski biznismen.”

Velo Milošević je sada pokriven od strane Žarka Ćosića i Darka Kovrlije i nalazi se pod kontrolom Darka Kovrlije i zaduzen je da kontrolise i cinkari kriminalce u Bijeljini.
Prije Vele Miloševića pod kontrolom Darka Kovrlije na isti nacin bio je i kriminalac Planinčić.
Na kraju narod pita tuzioca Muhameda Gruhonjića i ministra policije Dragana Lukača sledece:

1. Da li im je poznato da je Žarko Ćosić izrezirao celi slucaj Glamočanin i da je Miletu Rosiću namestio “ nuznu odbranu”?
2. Da li im je poznato da su Žarko Ćosić i Darko Kovrlija zloupotrebili sluzbu i tehnicku opremu za svoje potrebe i da su isplanirali ubistvo jednog mladog coveka i produzili robiju drugom mladom coveku?
3. Da li im je sada poznat ceo slucaj i motiv ubistva i sta ce preduzeti prema Ćosiću i Kovrliji?
4. Da li znaju koga sve na vezi iz kriminalnih miljea zarad svojih interesa drze Žarko Ćosić i Darko Kovrlija?
5. Da li znaju od koga je sve Žarko Ćosić uzeo novac za likvidacije Glamočanina i od koga za razne usluge uzima novac kojim uvecava svoje ionako zavidno bogatstvo?

U nekoj normalnoj zemlji ovi tipovi ovakvog morala i ponasanja odmah bi bili “ iza brave”. Ali na zalost Republika Srpska to nije i zato ovakvi likovi odlucuju o sudbini obicnih smrtnika.

INFORMATOR IZ POLICIJE

POVEZANO

Leave a Comment