AKTUELNOSTI REGION 

Malo sam poglup, pa da vidim s vama jesam li krađu glasova dobro skontao

NAPOMENA: Zaključak izvlačim iz fotografija, dokaza i pojašnjenja kojim su preplavljene drustvene mreze. Imaju registarske tablice, lica ljudi, sve što za istragu i hapšenje treba.

 

1. Prvo odabereš štampariju iz koje možeš maznuti listiće koji ti trebaju za “bugarski voz” (ove godine je to bila štamparija iz Laktaša)

2. Odštampaš višak listića koji se dijele organizatorima “bugarskog voza”.

3. Organizuješ “bugarski voz” – dijeliš popunjene listiće prije ulaska na glasačko mjesto, a ovi koji ih unose ti iznesu i daju prazne listiće koje popunjavaš i daješ sljedećem učesniku voza.

4. Kupiš glasove od onih koji ne kontaju da za 50 do 200 KM prodaju svoju budućnost (mlada raja ovisna o kladionicama), a daješ im pare ako ti se uslikaju sa popunjenim listićem na glasačkom mjestu prije ubacivanja u kutiju.

5. Zamjeniš stotine i hiljade glasačkih odbora, dan-dva pred izbore kako niko ne bi imao informacije ko je u odboru pa da ti možeš raditi šta želiš na tom glasačkom mjestu (glasanje mrtvih i odsutnih, poništavanje, brojanje…).

6. Lažno brojiš glasove kao da to niko nikad neće provjeriti (nevjerovatna bahatost) – svojim brojiš puno više nego što su osvojili, a drugima manje nego što su osvojili. Do sad je dokazan isti princip u RS i u Sarajevu, Boga pitaj šta je u manjim sredinama koje niko ne kontroliše.

7. Brojači koje si ti postavio ispred stranke ili koje si dan-dva pred izbore ubacio u odbore poništavaju glasačke listiće (olovke ispod nokta…) na kojim su glasovi za konkurentske kandidate i stranke čiji posmatrači nisu tu kad se broje glasovi.

8. Iznosiš, nosiš kući i kradeš listiće tokom prevoza na lokacije za brojanje jer ovi majstori iz CIK ništa ne obezbjeđuju.

Misho Marko Shikman

Related posts

Leave a Comment