MAFIJAŠKI REŽIM SVE OTVORENIJE POKAZUJE SVOJE FAŠISTIČKO ZLOČINAČKO LICE

Nekadašnji predstavnici Plenuma u Tešnju Suad Ibrahimović, Mujo Dizdarević i Samir Hatkić su presudom Suda u Tešnju, 16.06.2017. godine osuđeni na kaznu zatvora od šest (6) mjeseci. Ovu presudu potvrdio je Kantonalni sud u Zenici. Osuđeni imaju pravo žalbe, ali žalba ne odgađa izvršenje presude.

 

Mene uglavnom zaboli želudac, a u većini slučajeva i ku..c, kad slušam aktere društvene zbilje i njihovo prenemaganje jednosmjernog karaktera. Mentalni retardinjosi na društveno odgovornim mjestima i od njih gori NAROD, danas i ovdje uzgajaju glupost kao vlastito „mišljenje“, a guzicu im je Bog ionako dao.

Da „mišljenje“ i guzicu ima svako kolaterala je demokratizacije i tehnološke ekspanzije. „Otkrivanje tople vode“ s ciljem amnestiranja vlastite mentalne upoganjenosti je posljedica individualnog izbora a ne sistemski defekt. Niti jedan sistemski mehanizam ne nastaje sam od sebe, gradi se od raspoloživih materijala i sredstava. Za društveni sistem potrebni su ljudi: građani ili narodi, potrebna je materija kojom će se manipulirati a od sastava materije zavisi konačni proizvod. Država i društvo produkt su volje građana – IZBORNA VOLJA vrši selekciju i odabir kompetentnosti, kvalificiranost i šta sve ne, svake pa i ovdašnje vlasti. Niko na vlast ne dolazi voljom, a da nije prethodno prošao i zadovoljio izbornu proceduru.

Sve prethodno rečeno demistificira društvenu VIKTIMIZACIJU (samosažaljenje i status žrtve u svemu i svačemu) te nam kazuje da sve dosadašnje i buduće vlasti nisu nikakve SAMONIKLICE već jednostavno NAŠ IZBOR. Društvena zbilja je oličenje pameti i vještina ovdašnjih Bošnjaka, Srba, Hrvata, Ostalih i Međunarodne zajednice.

Međutim, kada VLAST i PRAVOSUĐE manifestiraju dosljednost i principijelnost na HEROJIMA ovog društva, a „zlatne ljiljane“ spašavamo s vješala – ima li čovjek pravo na šutnju?

Kapetan Suad i saborci iz Tešnja dobili su po ŠEST mjeseci zatvora zbog činjenice da su „organima javnog reda i mira“ sugerisali da se borca amputirca ne hapsi na način da mu „noga“ ostane na cesti.

Poslije Općinskog suda u Tešnju i Kantonalni sud je potvrdio presudu a da nije uvažio ni činjenicu da „policajci“ nisu teretili osuđene borce, već „svjedoci“ koji su to navodno vidjeli.
Kapetan Suad i saborci imaju mogućnost plaćanja kazne, međutim za svakog od njih bi trebalo po 18.000 KM.

Dok HEROJI treba da plate slobodu 11 milijardi KM je „sistemski potrošeno“ za političku „privatizaciju rata“ u političke – izborne svrhe.
Ovih dana može se pročitati da su borci, protestanti rigorozno kažnjeni za posljednje proteste.

Osim toga u Visokom je nedavno „Zlatni ljiljan“ spašen s vješala, nedugo zatim se isjekao ali uspjelo ga se spasiti.

Za liječenja HEROJA interno se poznanici, prijatelji i poduzetnici samoorganiziraju dok „sistem“ troši poreske novce na 1600 NVO.

Logično pitanje glasi: TREBAJU LI NAM DANAS HEROJI?

Kapetan Suad je školski primjer „gluhog baruta“ – političke ujdurme u kojoj nit vidiš,a još manje znaš ko i odakle puca, ali niti jedan da promaši.
Presudu su dobili 01.09.2017. godine, skoro tri mjeseca od donošenja iste. Na teret im se stavlja da su dana 28.03.2014. godine, u toku trajanja redovnih sedmičnih protesta nezadovoljnih građana Tešnja “pokušali spriječiti policajce PS Tešanj u obavljanju službene radnje”.

Inače, Samir Hatkić zvani Ninan je ratni vojni invalid, visoke kategorije (amputirac bez noge), a Suad Ibrahimović zvani Kapetan i Mujo Dizdarević su bili cijelo vrijeme rata borci Armije BiH.
Podsjećamo da su tokom februara, marta i aprila u Tešnju svaki petak trajali protesti nezadovoljnih građana, koji su na kraju rezultirali potpisivanjem tzv. Sporazuma između predstavnika Plenuma s jedne strane i Općinskog načelnika Suada Huskića s druge strane.

Kapetan Suad, nedavno reče da je “pobijedio sve, osim unutrašnjeg neprijatelja”.

 

 

magazinplus.eu

Related posts

Leave a Comment