MAFIJAŠKI KLAN “MILE & KUMOVI” POKUŠAVA PRISVOJITI SVE RESURSE NOVCEM KOJI SU PRETHODNO OPLJAČKALI

Građani treba da znaju da je 7. decembra u Vladi RS održan veliki sastanak kojem su prisustvovali vodeći tajkuni bliski vlastima. Na tom sastanku su, prema mojim informacijama, prisustvovali najbliži saradnici i kumovi predsjednika Dodika – Vukelić, Elek, Gordan Pavlović i drugi, koji su zastupnici i koji su umiješani u poslove sa ”Aluminom”…

Ovo je tokom današnje rasprave u NSRS ustvrdio poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović, upozoravajući skupštinu i vladu da je u pripremi nova prevara kada je u pitanju fabrika glinice Birač.  Radi se, kako kaže, o famoznom “Batagonu” iz Švajcarske koji treba da preuzme potraživanja fabrike glinice u Zvorniku.

– Problem je i poslovanje firmi iz ”of šor” zona sa kojima imamo crna, poražavajuća iskustva i koje su zavile u crno Republiku Srpsku i iz nje odnijele stotine miliona maraka. Znamo da je taktika da se novac koji tajkuni u Srpskoj opljačkaju odnese u ”of šor” zone, da se krije identitet i da se tamo osnivaju kompanije, upozoravao je Vukanović, navodeći da onda vlasnici tih famoznih firmi dođu kod nas i kupuje naša javna preduzeća.

“Puno je takvih primjera”, rekao je Vukanović, podsjećajući da su, kako je rekao, litvanski banditi oštetili Republiku Srpsku sa preko 700 miliona maraka.

“Niko zbog toga nije odgovarao. Sada se priprema operacija litvanski banditi 2. Građani treba da znaju da je 7. decembra u Vladi RS održan veliki sastanak kojem su prisustvovali vodeći tajkuni bliski vlastima. Na tom sastanku su, prema mojim informacijama, prisustvovali najbliži saradnici i kumovi predsjednika Dodika – Vukelić, Elek, Gordan Pavlović i drugi, koji su zastupnici i koji su umiješani u poslove sa ”Aluminom”, kazao je Vukanović.

Prema njegovim riječima, na tom sastanku je donesena odluka da firma ”Batagon” preuzme potraživanja glinice i koja će pomiriti interese tajkuna.

“Ti tajkuni će u skladu sa uloženim sredstvima u firmu ”Batagon” u Švajcarskoj imati suvlasništvo u kompaniji ”Alumina”. Ta famozna firma ”Batagon” iz švajcarskog Cuga – jedini grad u Švajcarskoj koji posluje u skladu sa ”of šor” zonama i gdje ne možete provjeriti ko su vlasnici kompanije koje posluju”, kazao je Vukanović.

Iako je bilo pokušaja u više navrata da mu se ne dozvoli da govori, Vukanović je uspio da objasni da se radi o “poreskom raju koji služi za pranje novca u Švajcarskoj”.

“Baš iz tog Cuga se našla firma ”Batagon”, bez ikakvih referenci, kojom prva familija u Srpskoj i dvorski tajkuni žele da opustoše, opljačkaju, preuzmu i da budu de fakto vlasnici Republike Srpske”, navodio je Vukanović.

Dalje je naveo da je na tom, sastanku u vladi , dogovoreno da ta firma preuzme ”Aluminu” i da preuzme i Pavlović banka koja će biti “servis prve familije i tajkuna Republike Srpske”.

Vukanović nije odustajao da upozoravanja da se tim aktivnostima omogućava tajkunima da postanu “vlasnici” Srpske.

“Građani će postati robovi, a oni koji budu protivnici prve familije proći će kao što je danas prošao Draško Stanivuković koji je otkrio  pljačku prve familije preko pelena i sinoć mu je razbijen auto”, kazao je Vukanović.

Kakva se to poruka šalje građanima ako se narodnom poslaniku dan poslije press konferencije na kojoj je govorio o zloupotrebi vlasti razbije auto? – pitao je Vukanović.

On je pozvao skupštinu i vladu da donesu odluke o zabrani poslovanja privrednim društvima koja posluju iz “of šor” zona i kompanija, jer, kako je rekao, te kompanije služe za izvlačenje  novca i time se samo nastavlja pljačka resusrsa i bogatstva Republike Srpske!

“Privreda je pred kolapsom. Sva javna preduzeća posluju negativno”, kazao je Vukanović, navodeći da su međusobna dugovanja između privatnog i javnog sektora veća od milijardu maraka.

“Privilegovane firme mogu da rade šta hoće, dvorske firme, u kojoj nađu nekog kuma, prijatelja i osnuju d.o.o. firmu s jednim ili pet radnika koja dobije ekskluzivna prava da se bavi javnim nabavkama sa javnim sektorom. Tako se javni sektor koristi za bogaćenje privilegovanih pojedinaca koji su na muci i sirotinji ovog naroda stekli veliko bogatstvo”, kazao je Vukanović.

On je pozvao nadležne da odgovore narodu, ko stoji iza firme ”Batagon” i koji su zaključci doneseni 7. decembra?

Ko su ti tajkuni koji žele da preuzmu ”Aluminu”?

– Proteklih dana sam dobio više pisama iz ”Alumine” koji kažu da ”Alumina” nikad više nije radila, nikad više proizvodila. Radnici imaju platu 700 maraka, a ljudi koji se nalaze u vrhu kompanije od 10 do 15 hiljada maraka. Ogroman novac i dalje odlazi iz ”Alumine” putem spornih javnih nabavki”, kazao je Vukanović, govoreći u skupštini o poslovanju privrednih subjekata u Srpskoj.

“Dakle, firma ”Batagon” posluje iz of šor zone i ne mogu nama te firme pljačkati Republiku Srpsku. Hoću da znamo je li bio Vukelić, Rajko Dukić, Elek, Gordan Pavlović, ko je sve bio na sastanku i šta je dogovoreno?”, ponavljao je pitanje Vukanović.

– Ko će koliko imati akcija u ”Batagonu” i šta hoće da preuzmu? ”Batagon” nema nikakve reference . rekao je Vukanović, navodeći da je vlasnik te firme osoba bezbjednosno interesantna koja je već presuđivana u Srbiji.

“I vi toj firmi dajete jedan od najvažnijih resursa RS i najavažniju fabriku u regiji Birač”, konstatovao je Vukanović, saopštavajući im da je na čelu Batagona izvjesni gospodin Matić, koji je poznat tako što je kupio firmu u Srbiji, fabriku akumulatora i uništio je.

“Njegova najveća referenca je što je bio lažni muž neke srpske pjevačice i imao saradnju sa bezbjednosno interesantnim osobama”, kazao je Vukanović. Zar vas, kaže on, Litvanci nisu naučili šta se dešava kada se posluje sa “of šor”kompanijama iz poreskog raja?

Navodeći da je taj posao sa “Batagonom” kriminalan, Vukanović je rekao da je smiješno da jedna kompanija bez ikakvih referenci se bavi ugostitljeskom, jer su kupili Bistricu, hotel na Palama, a kupuju i Pavlović banku pored potraživanja u fabrici glinice.

“Tražim od ministra privrede da se ovaj dogovor stavi van snage i da ne dozvolite tajkunima da preuzmu ”Aluminu” i da nastave da pljačkaju”, kazao je Vukanović.

BNTV

Related posts

Leave a Comment