AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Lukačeva hunta i dalje iznad zakona

Očito je da MUP RS, pod Lukačevim vođstvom, “uklapa” istrage na način koji im odgovara…

Tužilaštvo izdalo novu Naredbu za prepoznavanje inspektora koji su “iznuđivali iskaze”; Lukač i dalje odbija da postupi po Naredbi Tužilaštva.

1.
“Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka dana 04.10.2019.godine , stavio je naredbu Policijskoj upravi Banja Luka, da se izvrši istražna radnja prepoznavanja počinioca krivičnog djela Iznuđivanje iskaza iz člana 328. stav 1. KZ RS, počinjenog na štetu Diljević Boška. Istražnoj radnji -prepoznavanja prisustvovaće postupajući tužilac”, odgovoreno mi je iz OJT Banjaluka na upit da li je bilo kakve radnje i mjere OJT preduzelo, nakon što već mjesecima Dragan Lukač i njegovi podređeni odbijaju da postupe po Naredbi Okružnog tužioca Gordane Mijatović i dovedu na prepoznavanje inspektore koji se sumnjiče za iznuđivanje iskaza.
https://1.bp.blogspot.com/-NFogXw-yBWU/XZ9GSmpC4nI/AAAAAAAAhrc/skCBYS97X3IeUsbOyntCEpT4CRd4HWIMQCLcBGAsYHQ/s1600/tuz.png
Priznanja su inspektori batinama pokušali iznuditi od braće Diljević, tokom njihovog saslušanja u slučaju ubistva Bojana Koprene.
 
OJT Banjaluka objavilo je, u prvoj polovini juna ove godine, Naredbu o obustavi istrage protiv Boška i Bogdana Diljevića u vezi sa ubistvom Bojana Koprene u kojoj su detaljno obrazložili zašto tužilaštvo, za razliku od policije, osumnjičene ne smatra odgovornim. 
 
2.
Iz odgovora Tužilaštva jasno je da Lukač još uvijek nije izvršio Naredbu donesenu još u junu ove godine. (vidi dodatak)
3.
Jasno je i da je Tužilaštvo izdalo novu Naredbu, ovaj put direktno Milošu Brkiću, načelniku PU Banjaluka, ali je ni on u proteklih šest dana nije izvršio. Tužilac i dalje čeka da “prisustvuje istražnoj radnji – prepoznavanja”!
4.
Brkić je osoba od najvećeg povjerenja Lukača, a otkako je on na čelu PU Banjaluka, pripadnici policije maltretiraju redom, čak i četrnaestogodišnjake, o čemu su mediji nedavno izvijestili.
Miloš Brkić
5.
Pitanje je do kada će Tužilaštvo tolerisati situaciju u kojoj vrh MUP-a RS odbija da postupa po njihovim Naredbama (u ovom slučaju već su dvije u pitanju) i kada će biti pokrenute istrage protiv onih koji to čine; To su, sada bez dileme, Lukač i Brkić?!
6.
Situacija u kojoj MUP RS ne izvršava Naredbe tužilaštva svjedoči o tome da je policija preuzela tužilačke nadležnosti, što je određena vrsta puča, koju, kako stvari stoje, niko ne smije da promijeni, niti smije da reaguje.
7.
Da je drugačije, poodavno bi reagovalo Posebno odjeljenje za borbu protiv korupcije, organizovanog i drugih oblika kriminala, na čijem čelu je MIodrag Bajić, i pokrenulo istragu protiv Lukača i njemu podređenih koji mjesecima odbijaju da izvrše naredbe Tužilaštva.
8.
Navedena situacija dalje ukazuje da se teško može vjerovati u bilo kakve istrage MUP RS, jer je iz ovog slučaja potpuno jasno da oni istražuju samo ono što njima odgovara, na način koji im odgovara (nema više čak ni forme prema kojoj navodno rade po nalogu tužilaštva).
9.
Nasilnik Miloš Bandić, jedan od Lukačevih batinaša, svojevremeno je, prijeteći Ivanu Begiću (pištoljem, premlaćivanjem, bacanjem niz stepenice), novinaru, tražio od njega da da lažnu izjavu, jer mu se ona koju je Begić dao “ne uklapa”!
Batinaš Miloš Bandić
10.
Očito je da MUP RS, pod Lukačevim vođstvom, “uklapa” istrage na način koji im odgovara, a one su, svjedočimo tome gotovo pa svakodnevno, manipulativne, lažne, namještene…, sračunate kao udar na kritičare i sve građane koji im se ne dopadaju, dok se, istovremeno, pod Lukačevom zaštitom nalaze krupne kriminalne “ajkule” iz vlasti i zločinačkih organizacija, koje nemilosrdno pljačkaju RS!
11.
Nedavno sam uputio Miodragu Bajiću pitanja šta je preduzeo protiv Lukača zbog toga što odbija da postupi po Naredbi tužilaštva, a on me uputio na Okružno tužilaštvo, iako je njegovo Posebno odjeljenje nadležno i za Lukača i za Brkića i za sve ostale policijske funkcionere.
12.
Jasno je da Bajić neće da radi svoj posao ni po koju cijenu, iako za funkciju koju obavlja prima izuzetno visoku platu; Jasno je da štiti Lukača, preciznije, ne smije mu ništa, kao što mu ništa ne smije ni vrh Režima, jer se Lukač okružio nasilnicima i batinašima, kontroliše “specijalu” i Žandarmeriju i spreman je na svako zlo; Uostalom, imali smo to prilike vidjeti 25. i 29.12.2018. godine, kada je njegova Hunta, pojačana batinašima dovedenim sa strane, nemilosrdno premlaćivala goloruki narod.
13.
Vrh Režima svakodnevno izbacuje spinovane koještarije, priče o tome kako je RS sigurno područje, ali nikako da objasne kada je donešen zakon koji je policiju stavio iznad zakona, a sve one koji se ne dopadaju Lukaču izvan zakona?!
14.
Nažalost, nećemo čuti takvo objašnjeje, jer se niko iz Režima ne usuđuje dati ga; Čak ni Milorad Dodik – Svi oni, listom, boje se Lukača i njegove osvete. O njegovoj smjeni sad već teško da smiju i da sanjaju!!!

Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment